Thursday, July 31, 2008

U Crnoj Gori se bira najlepša devojka sveta

(Blic)
Svetski izbor za „Fordovo“ lice godine prvi put na Balkanu


Očekuje se dolazak urednika magazina
„Vogue“, „Elle“, „People“ i mnogih
drugih gostiju

Finale svetskog izbora za „Fordovo“ lice godine, kako „Blic“ ekskluzivno saznaje, prvi put će se iduće godine održati van Njujorka - i to u Crnoj Gori 20. januara, u organizaciji modne agencije „Fabrika“. Naši susedi ugostiće finalistkinje iz 56 zemalja sveta, koje će doći na Balkan u nadi da će neka od njih poneti titulu „Fordove“ devojke i time započeti karijeru supermodela.

Dolaskom čuvenog modnog dizajnera Kristijana Diora na smotru mode u Kotoru, beogradska modna agencija „Fabrika“ napravila je uvod u ono što se Crnoj Gori očekuje iduće zime.
- Svake godine modna agencija „Fabrika“ sa početkom jeseni traži nova lica za „Ford“ čiju licencu imamo već devet godina. Gotovo nikada do sada se svetsko finale za „Fordovo lice godine“ nije održalo van Njujorka, ali zahvaljujući vrednom radu naše agencije možemo se pohvaliti uspehom jer će se u januaru 2009. ovo finale održati u Crnoj Gori - rekla je za „Blic“ Ivana Rajković, portparol agencije „Fabrika“, i objasnila da je ovo jedan od najprestižnijih izbora za manekene koji okuplja veliki broj svetskih medija i mnoga poznata imena iz sveta mode.
- Na finalnom izboru u Crnoj Gori očekuje se dolazak urednika magazina „Vogue“, „Elle“, „People“ i mnogih drugih gostiju iz inostranstva - kaže Ivana Rajković.
Da je finale ovog izbora koji se organizuje od 1980. zaista glamurozan događaj, potvrdila nam je i naša prošlogodišnja predstavnica Đurđa Simićević, osamnaestogodišnja učenica iz Beograda.
- Učestvovala sam na „Fordovom“ izboru u Njujorku u januaru prošle godine kao predstavnica Srbije. Pripreme za finalno veče trajale su nedelju dana, a za to vreme modni skauti iz celog sveta birali su devojke koje im se najviše dopadaju, tako da sam ja odmah posle izbora dobila angažman u Parizu, gde sam radila revije za Ninu Riči i snimala brojne editorijale - priča Đurđa Simićević i dodaje da su se za vreme finala u publici našle i brojne poznate ličnosti kao što su Donald Tramp i Igi Pop. Đurđa je karijeru manekena počela u Beogradu tako da joj uspeh na „Fordovom“ izboru nije mnogo promenio život.
- Ništa se veliko nije promenilo u mom životu već sam sada samo dobila priliku da više putujem po svetu i radim za zvučnija imena. Ovo iskustvo je doprinelo da sazrim jer sam morala da se brinem sama o sebi - priča Đurđa i kaže da je nakon letnje pauze očekuju nove radne obaveze u Parizu, kao i da će ponovo sarađivati sa Ninom Riči.
Inače, pobednica izbora „Fordovog“ lica godine za osvojeno prvo mesto dobija ček na 250.000 dolara i ugovor sa agencijom „Ford models“, ali, što je najvažnije, na velika vrata ulazi u svet mode.

Put do zvezda
„Ford supermodel“ svake godine okupi oko 60.000 devojaka iz celog sveta, koje se nadaju da će se pridružiti armiji slavnih imena koje je ovo takmičenje izbacilo u svet modelinga. Verenica našeg košarkaša Marka Jarića Adrijana Lima bila je druga na „Fordovom“ izboru 1996, nakon čega je njena karijera krenula uzlaznom putanjom. Ovom izboru za manekenke svoju popularnost duguju i glumica Kim Bejsinger, modeli Linda Evanđelista i Đi Li...

Pobednica izbora „Fordovog“
lica godine za osvojeno prvo mesto dobija ček na 250.000 dolara i ugovor sa agencijom „Ford models“, ali, što je najvažnije, na velika vrata ulazi u svet mode.

No comments:

Za mame i buduce mame