Thursday, July 10, 2008

Izbegnite letnje problemčiće

(Kurir)
Nekoliko mera opreza mogu vam pomoći da ovo leto prođe bez komplikacija

1. Ako trenirate napolju, vežbajte uvek rano ujutro ili kasno uveče. Izbegavajte periode dana kada je veoma toplo i nosite sa sobom flašicu vode. Ne pijte kafu i slične napitke jer oni dovode do dehidriranja. Ne pijte alkohol jer on menja temperaturu tela, pa vam se tako učini da nije previše toplo, i izlažete se prevelikom riziku od sunčanice.

2. Ne ostavljajte dete pored vode i izbegavajte plivanje noću. Mnoga mesta za kupanje nisu adekvatno osvetljena pa se telo teško vidi u vodi. Ne ronite u plićaku jer to može dovesti do problema s vratom.

3. Ne češite se nakon uboda insekta jer tako oštećujete tkivo i činite kožu manje otpornom na infekcije. Najbolje bi bilo samo da nanesete kremu ili alkohol, koji će sprečiti svrab.

4. Ako uzimate lekove protiv visokog krvnog pritiska ili insulin, držite ih u frižideru i kad pođete na plažu ili u šetnju, ponesite ih sa sobom.

5. Ne jedite hranu koja je bila izložena suncu jer se od nje se možete lako razboleti. Dok traju vrućine, držite je poklopljenu i obavezno na hladnom mestu.

No comments:

Za mame i buduce mame