Wednesday, July 2, 2008

Bordeli pred propašću zbog skupog goriva

(Gradjanski list)
Meni je ovo stvarno smesno:



RENO – Višestruki ubrzan rast cena goriva donosi neprijatnosti i organizovanoj prostituciji u Nevadi, jedinoj američkoj saveznoj državi u kojoj taj posao nije nezakonit. U poređenju s prošlom godinom, posao je opao za četvrtinu, uz naznake daljeg pada poseta i zarade, pa su javne kuće počele nuditi klijentima kupone za pokrivanje dela cene goriva i druge dodatne pogodnosti. Džefri Arnold, predsednik Udruženja vlasnika bordela, izjavio je da su kamiondžije činile čak 75 odsto korisnika usluga prostitutki u unutrašnjosti Nevade.

Legalne prostitutke ne nude usluge u bescenje, ali su mnogi kamiondžije sve donedavno verovale kako im se isplati da im daju nekoliko stotina dolara za koji sat intimnog druženja. Ali to je bilo u dugom razdoblju jeftinog benzina i dizela u Americi, a proteklih godina cene galona goriva na tamošnjim pumpama višestruko su porasle, kao i cene barela sirove nafte na svetskom tržištu.

– Ovo je teško vreme, što svi osećaju, pa to pogađa i nas. Kamiondžije više nisu izdašni potrošači, u njihovim novčanicima ostaje sve manje novca za usputne užitke – priznao je Arnold.

No comments:

Za mame i buduce mame