Wednesday, July 2, 2008

Neuobičajeni saveti za dobro zdravlje

Interesntno nema sta:

Kao iz rukava doktori sipaju savete o vežbanju i izbalansiranoj ishrani, ali ukoliko pokušate da se pridržavate tih preporuka, život vam može postati izbalansirano – dosadan. Ipak, verovali ili ne, možete živeti zdravo a da se pri tom malo i zabavljate, stvar je samo u tome da naučite posmatrati stvari iz druge perspektive. Na primer, pokušajte da perete zube stojeći na jednoj nozi – tako vežbate održavanje ravnoteže. Sigurno znate da je smeh dobar za zdravlje, a nema šanse da se ne nasmešite gledajući se u ogledalu dok vam "pena izbija na usta" i pokušavajući da se održite na jednoj nozi. Preporučljivo je da ujutru, recimo, stojite na desnoj nozi, a uveče na levoj.

Nije loše da na radnom stolu nađete mesta i za neko ogledalce. Tako ćete odmah primetiti kad zauzmete onaj nezdrav, ali tako udoban položaj, kad se iskrivite a glava vam sklizne ka monitoru.

Ako "uhvatite" sebe u toj pozi, imate više šansi da se naviknete na to da ramena zabacite unazad i ispravite leđa, a s vremenom će vam to postati navika. Zdrava, naravno.

Dobro bi bilo da pre spavanja pojedete malo žitarica, da "doručkujete" pre nego što zaspite. Iako se žitarice obično preporučuju kao prvi jutarnji obrok, nedavna istraživanja pokazala su da se, ukoliko ih jedemo pre spavanja, šanse da se probudimo s glavoboljom znatno smanjuju.

No comments:

Za mame i buduce mame