Sunday, July 20, 2008

Pazi kad sam savršena! - Naučite da volite svoje telo i sa sitnim nedostacima

(Glas javnosti)
Svest o tome šta nosite ispod odeće daće vam neverovatno moćan osećaj

Postoji teza da žene nikad nisu zadovoljne svojim izgledom, a da muškarci ne znaju šta hoće. Ipak, ovom prilikom ćemo se manuti jačeg pola i staviti akcenat na dame. Koliko god mršave, vitke i mišićave bile, žene uvek na sebi nađu neku manu. Dovoljan je jedan pogled u ogledalo da pojedine dame padnu u očaj zbog svog izgleda. Ukoliko i vi imate isti problem trebalo bi polako da učite kako da zavolite svoje telo jer će vam na taj način i život biti ispunjeniji i srećniji. Spustite kriterijume kako bi se osećale kao lepotice pune samopouzdanja. Nikada nećete biti zadovoljne ukoliko se stalno upoređujete sa ženama koje su bar malo zgodnije od vas. To nije merilo već stvar ukusa, šta je za koga idealno. Dok ste prema drugima mnogo manje kritični, sebi postavljate nerealne standarde. Pogledajte se ponovo. I vi imate čime da plenite. Prihvatite svoje telo, svoju prirodu, genetiku. Shvatite da ne postoji savršenstvo. Težite da iz sebe izvučete maksimum. Obradujte telo pilingom i masažom eteričnim uljima. Da biste podigli samopuzdanje, stanite nagi ispred velikog ogledala i posmatrajte sebe petnaestak minuta. Duboko dišite i gledajte onaj deo koji vam se najmanje dopada. Govorite sebi kako ste lepi.

Muškarcima vaše mane mogu biti privlačne - trbuščić može biti seksi, kao i višak na bedrima. Izbledeli pamučni veš, zamenite besramno skupim kompletom zavodljivog donjeg rublja koji vam odlično stoji. Dobro izabran model prikriće nedostatke, a naglasiti vaše adute. Svest o tome šta nosite ispod odeće daće vam neverovatno moćan osećaj. Kada šetate nagi po stanu, prigušite svetlo. Sigurno je da će telo mnogo lepše delovati pod svetlošću sveća nego pod jakim veštačkim svetlom koje naglašava i otkriva i najmanji nedostatak. Upišite se na kurs striptiza ili igranja oko šipke. To će probuditi malu đavolicu u vama, a bićete i u top formi. Nije sve u manekenskim proporcijama, mnogo više znače senzualni i erotični pokreti. Ko kaže da ne možete da se osećate kao boginja sa nekoliko kilograma viška.

Umesto da se koncentrišete na delove tela koji vam se ne sviđaju, budite ponosni na ono što vam je majka priroda dala. Ako imate lepe i čvrste grudi na kojima bi vam mnogi pozavideli, stavite svoj dekolte u prvi plan. Vlasnice dugih i vretenastih nogu mogu do mile volje da ih pokazuju u najzavodljivijoj letnjoj haljinici. Ne zaboravite na depilaciju, a pri tom ne mislimo samo na noge. Ukoliko niste još probali, pravo je vreme za brazilsku depilaciju. Posle nje ćete se definitivno osećati drugačije i poželjnije. Pa ko će tad još da misli o malo celulita na bedrima...

No comments:

Za mame i buduce mame