Wednesday, July 2, 2008

Budite kraljica

I jos jedan tekst na temu izbora kupaceg kostima i kako zablistati na plazi:

(Kurir)
Neka kupaći kostim istakne ono najlepše na vama

Već danima pokušavate da kupite savršen kupaći kostim za ovo leto, ali nikako da napokon pronađete onaj pravi? Ili su vam korpe premale, ili kroj naglašava vaše mane? Pa, kakav vam model najbolje stoji?

Bez obzira na modu, nemojte podleći trendovima i izabrati model koji je ove sezone in, već kupite onaj koji vam najbolje stoji.

Za početak, dobro se pogledajte u ogledalu da biste ocenili kakve ste građe. Budite iskreni prema sebi: jeste li jabuka, kruška ili peščani sat, ili ste pak mršavica dečačke građe? Imate velike grudi? Kratak torzo? Stomak koji treba sakriti? Pošto prepoznate svoje prednosti i mane, krenite u potragu. I zapamtite, niko od nas nema savršene proporcije, pa čak ni modeli i zvezde nad čijim fotografijama sa zavišću uzdišete...

Male grudi
Male grudi vizuelno ćete povećati ako izaberete gornji deo kupaćeg kostima koji je nabran, skupljen, ima dva sloja, volančiće, upadljiv dezen ili je jarkih boja. Ako volite ravne linije, izaberite kupaći koji se vezuje oko vrata i neka ima što manji izrez.

Velike grudi
Ako imate velike grudi, najvažnije je da izaberete čvrst kupaći kostim, po mogućnosti s trakom ispod grudnjaka, koja ga čvršće drži. Birajte jednostavnije krojeve, tamne boje ili dezen tamne podloge u kombinaciji s drugim bojama.

Širok struk
Ako imate veliki obim struka, s njega ćete skrenuti pažnju izborom jednodelnog kupaćeg u tamnoj boji s upadljivim dezenom. Takođe se možete odlučiti za jednodelni kostim koji je sastavljen iz dva različita dela, kao i za modele koji će vam naglasiti grudi.

Kratak torzo
Ako želite da optički izdužite torzo, izaberite vertikalne prugice ili kupaći u više nijansi jedne boje. Dobar izbor je i kupaći koji izgleda kao kombinacija dva dela u bojama, jer to stvara utisak izduženog torza.


Dugačak torzo

Dužinu torza maskiraćete izborom horizontalnih pruga. Takođe će dobro poslužiti i kupaći s kaišem u drugoj boji ili jednodelni kostim s grudnjakom u različitoj, svetloj boji, kako bi se naglasile grudi.

Jaki bokovi
Ako imate jake bokove i bedra, za vas je savršen donji deo u obliku šortsa ili suknjice, i po mogućnosti u tamnoj boji. Dobar izbor je i kupaći u kombinaciji boja - donji deo taman i jednobojan, a gornji svetao i upadljiv.

No comments:

Za mame i buduce mame