Friday, July 18, 2008

Šta napraviti sa loše ošišanom kosom?



Kako sanirati neuspešni “šišački” manevar svog frizera

Moramo sami sebi priznati, loše frizure i naše nezadovoljstvo nakon ponekog šišanja je životna činjenica. Zamislili ste savršen nov izgled vaše kose, opisali ga svom frizeru tačno do najmanjeg detalja, a sve je na kraju svejedno ispalo kao velika katastrofa svetlosnim godinama udaljena od vaših želja. Ovo može posebno biti nezgodno ako ste se odlučili za potpuno nov izgled, a ne samo na kraćenje vrhova.

Onog momenta kad ugledate svoju stravično ošišanu kosu, dođe vam da se sakrijete od očiju javnosti, barem dok vam kosa malo ne naraste i upristoji vaš izgled. Ono što je sigurno, ne želite se susresti s negativnim komentarima ili pošalicama na vaš račun zbog nekog novog frizerskog trenda kojeg niste niti hteli. Ima i onih pojedinki koje su htele ići toliko daleko i tužiti svog frizera što im je osim kose uništio i život.

Vaše reakcije nakon lošeg šišanja pa ne bi trebale biti toliko drastične. Ne biste trebali dopustiti da vas to oneraspoloži do ruba očaja. Evo nekoliko saveta kako bi što lakše prebrodili ovu negativnu situaciju:

1. Prvo što možete učiniti je vratiti se u salon ili im odmah reći kako ste nezadovoljni frizurom. Većina salona će se rado ponuditi da vam je preprave po vašim željama. Ono što možete je zatražiti drugog frizera. Ukoliko ste potpuno izgubili u njih povjerenje, kod poznanika se raspitajte o nekom drugom salonu i čim pre ga posetite.

2. Ako vam je kosa još uvek dovoljno duga zavežite je u rep. Ako ne možete podneti pogled na sadašnje stanje kose, ovo je najlakši način da situaciju nekako na brzaka popravite i odmaknete kosu s lica kako vas ne bi stalno podsećala na neuspeli poduhvat. Imate li malo više vremena napravite slatku pundjicu ili već nekako ukosnicama straga pričvrstite kosu.

3. Ukoliko su vas ošišali prekratko, a nemate strpljenja čekati kosu da ponovo naraste, nabavite ekstenzije koje mogu potrajati nekoliko meseci.

4. Pokušajte ustanoviti ima li koja svetski poznata osoba kosu ošišanu slično vama. Pogledajte kakve joj frizure stilisti slažu i pokušajte se približiti tome. Tko zna, možda s malo truda i stava na kraju ispadnete moderni i glamurozni.

5. Vodite brigu o svojoj kosi. Samo zato što ne izgleda kao frizura iz vaših snova, ne znači da je smete zanemarivati. Podajte joj dodatni sjaj redovnim regenerativnim tretmanima.

6. Izbegavajte bilo kakve daljnje pokušaje šišanja sami! Bez obzira što će vam se činiti primamljivim da sami pokušate popraviti stvar, na kraju bi moglo ispasti još gore.

Kad sledeći put otiđete frizeru na novo šišanje bilo bi dobro da sa sobom ponesete fotografiju frizure kakvu biste željeli jer postoji šansa da si frizer, bez obzira koliko je dobar, ne može frizuru tačno vizualizirati onako kako biste vi hteli samo iz vaših opisa. Za vrijeme šišanja dajte svom frizeru do znanja ako se udalji od vaše zamišljene ideje idealne frizure.

No comments:

Za mame i buduce mame