Thursday, July 10, 2008

Letnja elegancija

(Glas javnosti)

Sunce prži najstrašnije, a vama dođe da skinete sopstvenu kožu zbog vrućine. Više nemate ideju šta da obučete kada krenete na posao, a da u kancelariju ne uđete sa flekama ispod pazuha od silnog znojenja. Samo dok čekate autobus, kapljice znoja se slivaju niz vaše lice i telo, i imate osećaj da će od vas barica ostati! Najradije bi strgli odeću sa sebe. Evo nekoliko saveta kako da odaberete garderobu u kojoj ćete se osećati prijatno i tokom leta.

Lan je uvek u modi!! Odeća od lana izuzetno prija na vrućini. Koža može da diše, a tkanina se ne lepi za telo. Kostim od belog lana za svaku priliku dobar je izbor. Strukiran sako, koji se zakopčava samo s jednim dugmićem iznad pupka, malo dužeg kroja odličan je s pantalonama iste boje, malo dubljeg struka i zvonastog oblika. Da u toj kombinaciji idete na posao ili večernji izlazak - ocena pet plus! Lepo je koristiti odeću svetlijih boja, pastelnih tonova i striktno izbegavati crnu i sve tamne varijante.

Satenske majičice bez rukava ili na bretele takođe su prijatan komad odeće za ovo vreme. Bilo bi dobro da su širokog kroja i malo duže jer ćete tako izbeći eventualno lepljenje za telo. Možete ih kombinovati sa suknjama do kolena, na falte ili nekom uzanom sa diskretnim šlicom sa strane. I ovde se trudite da vam boje odeće budu što veselije jer će to uticati i na vaše raspoloženje i podizaće vam samopouzdanje.

Ukoliko vam posao zahteva određen kodeks oblačenja, možete nositi pantalonice dubljeg struka, sa širokim pojasom, od laganog pamuka i sve u boji jorgovana, a uz to belu košuljicu diskretno dekoltiranu, sa 3/4 rukavima. Samo upotrebite maštu i obavezno izbacite streč, džins ili neke druge deblje i neprijatne materijale. Poznato je da zbog ogromnih temperatura, svako u prostoriji u kojoj radi ima čarobnjaka za rashlađivanje prostora-klimu. Međutim, ona zna toliko da rashladi da nekom ta hladnoće smeta. U tom slučaju da ne bi drugi ispaštali zbog vas možete se obući malo „toplije“. Bluzice na preklop, sa dužim rukavima od likre, učiniće da vam u prostoriji u kojoj radite ne bude hladno, a da istovremeno budete skladno obučeni.

No comments:

Za mame i buduce mame