Thursday, July 31, 2008

Greške koje pravimo kada nanosimo kremu za samopotamnjivanje

(Kurir)

Hoću odmah da pocrnim!

Ako imate problema sa nanošenjem krema koje vašoj koži daju preplanuli izgled, pobrinite se da ih koristite pravilno.

Nanošenje
Prilikom nanošenja kreme za samopotamnjivanje veoma je važno da izbegavate kružne pokrete. Kako bi koža izgledala prirodno, kremu morate nanositi ravnomerno na sve delove tela. Ukoliko budete sami pokušali da namažete leđa, može se dogoditi da će krema biti neravnomerno raspoređena, pa zato zamolite nekoga da vam ih namaže.

Piling
Piling uklanja odumrle ćelije kože, pa se zato krema ravnomernije upija. Uradite piling celog tela, a najveću pažnju posvetite kolenima i laktovima jer na njima ima najviše zadebljale kože. Rezultat je vidljiv dva sata nakon nanošenja kreme ili losiona. Boja ostaje postojana od tri do sedam dana.

Manjak vremena
Veoma je važno izdvojiti dovoljno vremena. Ukoliko budete nestrpljivi ili ako žurite, kremu ćete naneti neravnomerno i na koži će se verovatno pojaviti ružne fleke.

Znojenje
Pre nanošenja kreme koža mora biti potpuno suva. Samo na najisušenije delove tela, kao što su kolena i laktovi, namažite tanak sloj nemasne kreme za telo. Tokom nanošenja i dva sata nakon toga izbegavajte preterano znojenje. Ivicu temena i obrve nakon stavljanja kreme pažljivo obrišite vatom.

Tamni dlanovi
Kako dlanovi ne bi bili previše tamni, pre nanošenja ih namažite hidratantnim mlekom i odmah nakon mazanja ih dobro operite sapunom. Kremu možete naneti i tako što ćete na ruke staviti hirurške rukavice.

Nepredvidljivi kiksevi
Pazite da vam krema ne uđe među prste ili na kožicu uz nokat, jer se odatle vrlo teško uklanja. Ako vam nanošenje sredstva za samopotamnjivanje ne pođe po planu, veštačku boju najlakše ćete ukloniti čestim tuširanjem i pilingom. I zapamtite, ako kremu nanosite prvi put, preporučljivo je početi svetlijim tonom.

No comments:

Za mame i buduce mame