Monday, November 10, 2008

Svježe lice je njegovano

(vijesti)
Kakvu koži imate: masnu, suvu, mješovitu ili osjetljivu? Za svaku je potrebna posebna njega odgovarajućim proizvodima. Odaberite one prave, pa će koža lica biti lijepa i odisati svježinom.

Suva koža

Kako je prepoznati?
Ukoliko vas koža pecka nakon čišćenja, peruta se, a zimi nastaju crveni plikovi, imate suvu kožu. Morate koristiti masnije i hranjivije proizvode za njegu kože lica.
- Zaboravite na sapun i vodu! Suvi ten se njeguje drugim sredstvima. Šminku sa očiju skidajte uljima ili masnim kremama, a ostali dio lica čistite masnim mlijekom za čišćenje.
- Da ne biste suviše trljali kožu, losion (naravno bezalkoholni) ulijte u bočicu sa prskalicom, pa tako osvježite kožu.
- Za noć koristite masne hranjive kreme sa dodatkom liposoma koji prodiru u kožu, a koji obezbjeđuju i prijeko potrebnu vlagu.
- Da biste dovoljno nahranili kožu, jednom nedjeljno stavljajte masku, naravno namijenjenu suvoj koži. Nanesite je na sve djelove lica, osim oko očiju i usana. Isperite mlakom vodom.

Masna koža

Kako je prepoznati?
Ubrzo nakon čišćenja, koža lica, a naročito čelo, nos i brada, dobijaju sjaj, a pod prstima se osjeća masnoća.
- Kod masne kože je najvažnije temeljno čišćenje. Za skidanje šminke sa očiju koristite sredstva bez dodatka ulja, nemasna mlijeka za ostali dio lica i blagi, dječji sapun.
- Nakon čišćenja ne zaboravite kožu da osvježite tonikom. Najbolji su oni sa dodatkom alkohola. Nanesite ga na komadić vate i masirajte kožu lica. Sigurno će na vati ostati malo nečistoće.
- I masnoj je koži potrebna njega kremama jer će inače početi da se peruta gornji sloj usljed naglog sušenja prilikom čišćenja. Koristite lagane, hidratantne kreme za masnu kožu.
- Jednom nedjeljno napravite piling lica. U parfimerijama nabavite kremu za piling, pa je nanesite na kožu kružnim pokretima. Tako će nestati mrtve ćelije kože i nečistoće.

Mješovita koža

Kako je prepoznati?
Nos, brada i čelo su masni, a obrazi suvi. Imate mješoviti ten, ali to ne znači da morate da upotrebljavate dvije vrste proizvoda. Odaberite one za njegu mješovite kože.
- Najbolji način da ustanovite koji djelovi lica su masni, a koji suvi je da prislonite i čvrsto pritisnete mekanu papirnu maramicu. Kada ga maknete, masni djelovi će ostaviti trag.
- Za odstranjivanje šminke, odnosno čišćenje lica, odaberite hidratantne proizvode koji će očistiti kožu i pružiti joj dovoljno vlage, a da je ne zamasti.
- Mješovitom tenu je potreban tonik za čišćenje. Odaberite blagi, neutralni, sa biljnim ekstraktima koji će temeljno očistiti kožu, a neće isušiti osjetljive suve djelove.
- Upotrebljavajte blage, hidratantne, lagane kreme za njegu kože. Preporučujemo vam one sa dodatkom liposoma, elastina ili blagim biljnim dodacima, kao što su kamilica ili aloe vera.

Osjetljiva koža

Kako je prepoznati?
Mnoge žene tvrde da imaju osjetljivu kožu, a u današnje doba uglavnom se radi o alergičnoj. Pecka, izbijaju plikovi i lišajevi ili otekne. Upotrebljavajte samo testirane proizvode!
- Ukoliko želite da temeljno očistite lice, upotrebljavajte samo neutralne proizvode. Budite vrlo oprezni, pa proizvod isprobajte uveče. Ako se pojave promjene na koži ne upotrebljavajte ga više.
- Alergičnu i osjetljivu kožu ne smijete da trljate. Nakon umivanja uzmite mekani peškir i samo ga lagano pritiskajte uz lice dok ne upije svu vodu.
- Osjetljivu kožu ne smijete ni da trljate nanošenjem losiona ili tonika. Budući da mnogi sadrže parfem, koža može da reaguje. Zato nabavite blage tonike. Alergičarima je vrlo teško odabrati odgovarajuću kremu za lice. Pogodne su dječje jer su vrlo blage.

No comments:

Za mame i buduce mame