Monday, November 3, 2008

Napitak od zelene gline čisti organizam

Izdvojite vreme samo za sebe i probajte kućni program detoksikacije

Očistite otrove iz tela. Čitav organizam će vam na tome biti zahvalan, a vi ćete ponovo zablistati. Sve što treba da uradite je da odvojite neko vreme za sebe.

Program dotoksifikacije čisti jetru i bubrege od otrova, poboljšava cirkulaciju i protok limfe, reguliše varenje, povećava koncentraciju, jača imunitet, oslobađa od stresa, a koži vraća elastičnost i sjaj. Evo nekoliko saveta uz pomoć kojih možete da napravite pravi velnes program za detoksikaciju i to u sopstevnoj kući.
Detoks-piling
Piling tela je odličan način da započnete svoj mali kućni detoks-program. Pilingom ćete otkloniti mrtve ćelije i nečistoće s površine kože i omogućiti joj da diše, pokrenuti cirkulaciju i limfu. Za detoks-piling najbolje je upotrebiti sitnu morsku so.
Uzmite 50 grama soli i dodajte pet kapi eteričnog ulja narandže, dve kapi eteričnog ulja limuna, dve supene kašike maslinovog ulja.
Pomešajte sastojke i odmah upotrebite - nakon tuširanja istrljajte kožu dok je još mokra i zatim isperite vodom.
Piling koristite jednom nedeljno.
Maska od gline
Glina ima svojstvo upijanja nečistoća iz kože. Maska od gline se priprema vrlo jednostavno - u 50 grama zelene gline polako dodajte negaziranu mineralnu vodu dok ne dobijete kremastu smesu. Na čisto lice nanesite masku i čekajte da se osuši, zatim dobro isperite. Osobe koje imaju suvu i osetljivu kožu mogu da pomešaju glinu s maslinovim uljem umesto s vodom. Takva maska se neće osušiti, jednostavno je operite nakon dvadesetak minuta. Obloge, maske i oralno uzimanje gline podstiču telo na izlučivanje toksina iz organizma.
Masku možete koristiti jednom do dva puta nedeljno.
Detoks-kupka
Dva žumanca pomešajte s 10 kapi kedra, 10 kapi borovnice i 10 kapi čempresa. Mešavinu dodajte nakon što ste kadu napunili s vodom. Na kraju dodajte jednu šoljicu krupne morske soli. Osim što ćete podstaći cirkulaciju, opustiti mišiće i negovati kožu, ova kupka će očistiti neprijatne misli i podstaći dobro raspoloženje.
Kupku možete koristiti kad god poželite.
Napravite sami svoje preparate
U 100 mililitara suncokretovog hladno ceđenog ulja (možete ga kupiti u prodavnicama zdrave hrane) dodajte 100 kapi eteričnih ulja. Prema vlastitom izboru odaberite pet različitih eteričnih ulja i ukapajte od svakog po 20 kapi.
Mešavinu koristite svakodnevno za lokalno utrljavanje. Nakon tuširanja lagano umasirajte pripravak na ugrožena mesta. Efekti su vidljivi nakon nekoliko dana.
Čaj je obavezan
Pri detoksikaciji organizma važno je da podstaknete rad jetre i bubrega, što možete učiniti kvalitetnim biljnim čajevima poput korena čička i maslačka, lista koprive ili zelenog čaja. Pomenuti čajevi se piju čisti, bez dodatka šećera, limuna ili meda.
Preporučeno trajanje aromaterapijskog detoks-programa je šest nedelja.

Probajte biljni napitak
Raspitajte se u biljnim drogerijama i trgovinama zdrave hrane o oralnom korišćenju zelene gline, tamo je ujedno možete i kupiti. Konzumiranjem gline ćete podstaći čišćenje organizma, ali morate da budete veoma pažljivi i da se tačno pridržavate uputstva stručnih osoba.

No comments:

Za mame i buduce mame