Monday, November 17, 2008

Prva pomoć za vaše lice

Izvor: blic
Ukoliko imate problema sa natečenim očima, crvenilom ili mrljama primenite neki od sledećih trikova.




Mrlje na koži i neujednačen ten
Mrlje mogu da se jave kao posledica korišćenja kontracepcije ili nakon trudnoće. Podloga pomaže u prikrivanju tih nedostataka na koži, ali možete da uradite i piling lica. Rešenje je u upotrebi krema za negu kože koje sadrže lakše sastojke koji pomažu da pigment izbledi kroz neko vreme.

Natečene oči
Kesice ispod očiju najčešće se javljaju ujutro. Najbolje rešenje za taj problem jesu, verovali ili ne, kriške svežeg krastavca koje se stave na oči. Krastavci će doslovno upiti višak vode. Dobro je i korektorom prikriti podočnjake, ali nemojte da preterujete. Prvo nanesite kremu oko očiju kako biste smirili kožu, a potom korektor ispod oka, sve do trepavica i unutrašnjeg ugla oka. Nakon toga je najbolje da nanesete puder i prozračnu senku. Takođe možete da koristite preparate poput seruma s peptidima koji pomažu u smanjivanju otečenosti. Ako koristite kreme na bazi retinola, one će kesice ispod očiju učiniti manje vidljivim.

Tamni krugovi

Pažljivo odabran korektor je ultimativno oružje u borbi protiv tamnih krugova. Bilo da je reč o genetici (maslinasta i tamna koža sklonija je tamnijem pigmentu ispod očiju) ili je pak simptom dermatitisa, ekcema ili previše neprospavanih noći. Kada pronađete pravi korektor, vaše lice izgledaće mnogo svetlije i odmornije. Trik kod prikrivanja korektorom jeste da pripremite svoju kožu. Treba je navlažiti odgovarajućom kremom i dobro utrljati na područje oko očiju, ali ne i na kapke, pa onda pustiti da se upije pre nego što nanesete korektor vrhovima prstiju.

Crvenilo kože

Bleda koža sklona je crvenilu više nego ona tamnija, iako čak srednje svetli i maslinasti ten može imati taj problem. Osnova problema može biti u hormonskim promenama, stresu, konzumiranju začinjene hrane ili alkohola. Najbrže rešenje je prekriti crvenilo. Žućkasto tonirana nijansa nekih krema najbolje prikriva crvenilo. Nakon nanošenja kreme, vidljiva područja prekrijte puderom, malom četkicom. Investirajte u proizvode za negu lica i izbegavajte moguće uzročnike crvenila poput začina i alkohola.

Koža koja se ljušti

Kraći put do nežnije i glatkije kože lica jeste korišćenje maski i pilinga. Nežno trljajući kožu otklanjate mrtvu površinu kože. Za glatku kožu, piling uradite veče pre izlaska i uvek koristite vlažnu kremu sa zaštitnim faktorom kako biste zaštitili kožu od daljeg oštećenja.

Tanke usne
Olovku za usta nanesite po celim usnama kako biste stvorili osnovu, a zatim nanesite sjaj koje se slaže s bojom olovke. Nakon toga slobodno nanesite malo olovke koja u sebi ima sjaj.

Mali saveti
Korišćenje maski i pilinga kraći je put do nežnije, glatke kože lica. Nežno trljajući kožu otklanjate površinu mrtve kože. Nakon toga najbolje bi bilo da nanesete vlažnu kremu koja će vaše lice štititi od preteranog ljuštenja i isušivanja.

No comments:

Za mame i buduce mame