Wednesday, November 5, 2008

Plasticni fantasticni

Muškarci se sve češće odlučuju da odu pod nož i uz pomoć plastičnog hirurga doteraju izgled
s

Već ofucana fraza da samo žene stare dok muškarci s godinama postaju šarmantniji dobila je novi kontraargument. Naime, vodeći plastični hirurzi u Evropi i svetu izvestili su o tome da se broj muških pacijenata u njihovim klinikama u proteklih godinu dana povećao za neverovatnih 51 odsto.

Oni su saopštili da su se zahvati korekcija brade kod muškaraca povećali za 44 odsto, 17 odsto više njih radi fejs-lifting, a čak 57 odsto pripadnika jačeg pola je u poslednjih godinu dana ubrizgalo botoks.
Razlozi zbog kojih se muškarci odlučuju za operacije su različiti: od onih koji se u svojim četrdesetim i pedesetim boje da bi posao mogle da im oduzmu kolege, do onih koji su u drugom ili trećem braku s najčešće mlađim partnerkama, pa se boje da bi pored njih izgledali mnogo starije. Jedan od primera je i američki TV producent Dejvid Gest, koji je bio u braku s Lajzom Mineli, a koji tvrdi da je operaciju nosa, fejs-lifting i umetke u obrazima uradio zbog nedostatka samopouzdanja.
Ono što je posebno interesantno u ovoj priči je da muškarci previše očekuju od plastičnih operacija:
- Za razliku od žena, muškarci nisu realistični u svojim očekivanjima - kaže Rikardo Frati iz klinike „Harli medikal grup end transform" u Britaniji.
Tu tvrdnju dokazao je britanski roker Pit Burns, frontmen grupe „Ded or alajv", koji je svom hirurgu pretio tužbom zbog načina na koji je pokušao da mu odstrani prenaduvane implantate u usnama.
Jedan od pionira u plastičnoj hirurgiji kad je reč o zahvatima na muškarcima je italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je priznao da je ispeglao podočnjake, iako mnogi veruju da je radio potpuni fejs-lifting. Dok većina muškaraca s godinama ima sve ređu kosu, Berluskonijeva čudnovato postaje sve gušća, što je tipičan dokaz transplatacije kose.
Još se jedan političar podmladio u poslednje vreme, evropski poverenik za trgovinu Piter Mendelson. Bore je ublažio injekcijama botoksa, a obešene obraze podigao je veštačkim implantatima.
Ipak, ima i onih koji ne žele da priznaju da su išli pod nož, pa tako rok legenda Pol Makartni, koji u 66. godini izgleda puno bolje od većine svojih vršnjaka, uporno demantuje da se podvrgao raznim tretmanima za podmlađivanje.

No comments:

Za mame i buduce mame