Monday, November 17, 2008

Osam prečica do lepote

Izvor: 24sata

Postoji nekoliko malih trikova sa kojima možete sve to uspešno da obavite...

Često vam se dešava da imate vrlo malo vremena, a treba da sredite podočnjake, polomnjen nokat ili da na brzinu osušite kosu. Postoji nekoliko malih trikova sa kojima možete sve to uspešno da obavite u kratkom roku i „24 sata” će vam ih otkriti.

BOJA Potopite nokte u činiju vode s kockicama leda. Ledena voda suši lak na brzinu. Dva minuta lak sušite na vazduhu, a onda potopite u hladnu vodu tri minuta. Između dva sloja laka, hladnim vazduhom iz fena sušite prvi sloj.

Sprečite znojenje lica
Peškir Dok vežbate stavite hladan, vlažan peškir iza vrata. Hladnoća sužava krvne sudove i pomaže da se temperatira tela spusti brzo. Umivanje hladnom vodom imaće isti efekat. Nosite flašicu u spreju punu hladne vode u teretanu ili salu za vežbanje. Kada osetite da vam lice gori, isprskajte ga.


Smanjite nadutost očiju
Umotajte kesu sa smrznutim povrćem u peškir ili krpu i stavite preko lica 10 minuta. Zašto kesa sa povrćem? Zato što oblik odgovara obliku lica. Mekani peškirić natopljen u čaj od kamilice će takođe pomoći. Da biste sprečili naduvenost kapaka, spavajte na dva jastuka.

Najbrže lečenje iritacija od depilacije
Na depiliranu zonu namažite malo hidrokortizonske kreme (nabavite u apoteci). Nemojte zakazivati depilaciju tri dana pre i posle menstruacije, jer je tada koža osetljivija. Do crvenila dolazi zato što dlake izvlačimo iz korena, što iritira kožu.

Kako srediti polomljen nokat
Uzmite parčence kesice od čaja, stavite malo lepka za nokte na taj papir, a onda pritisnite na vrh polomljenog dela. Pustite da se lepak osuši, a zatim papirić izjednačite sa noktom. Premažite bezbojnim lakom i dva sloja laka. Dok perete sudove ili čistite kuću nosite gumene rukavice.

Kako otkloniti tragove kreme za samopotamnjivanje
Tufer od vate natopite limunovim sokom i pređite preko delova koji su vam šareni. Limunova kiselina je prirodni izbeljivač i piling kože. Druga opcija je masaža sodom bikarbonom po šarenim delovima, kružnim pokretima. Kremu za tamnjenje možete da pomešate s hidrantnom kremom jer će boja biti prirodnija.

Brzo sušenje kose
Sušite fenom odozdo, počevši od potiljka. Pena za kosu onemogućava da dlaka apsorbuje više vode. Dakle. prvo stavite penu, okrenite glavu nadole i sušite. Kada se donji deo kose osuši, četkom češljajte gornji deo i sušite. Ovako ćete sušenje skratititi za trećinu uobičajenog vremena. Ne sušite natopljenu kosu, već je prvo istrljajte peškirom.

Kako ukloniti otiske jastuka sa lica
Pošto ustanete umijte lice toplom vodom, a onda umasirajte hidrantnu kremu. Posle nekog vremena tragovi nestaju sami, ali topla voda poboljšava dotok krvi. Umesto na pamučnoj, spavajte na satenskoj jastučnici.

No comments:

Za mame i buduce mame