Monday, November 10, 2008

Pomozite koži da preživi hladnoću

24sata
U susret zimi korigujte svakodnevne navike i sprečite oštećenja i dehidriranost kože...

U susret zimi korigujte svakodnevne navike i sprečite oštećenja i dehidriranost kože. Lice čistite samo jednom dnevno i to noću, a ujutru se samo umijte. Alkohol isušuje, pa tokom hladnih dana sklonite sve proizvode za negu u kojima ga ima, a na telo i lice nanesite piling bar jednom nedeljno.

Tuširanje toplom (a ne vrućom) vodom svedite na pet ili manje minuta. Kao što koristite vruću vodu, deterdžent i sunđer za skidanje masnoće sa prljavih sudova, na isti način i sa tela možete da uklonite prirodnu masnoću. Naravno, ako koristite tečni sapun i trljate kožu sunđerom za kupanje. Zato, izbegavajte agresivne metode tuširanja. Ako više volite tople kupke, pronađite neku s dodatkom ovsa (zoba), koji hidrira i omekšava.

Nadoknadite vlažnost kože
To što pijete mnogo vode nije dovoljno. Ako niste dehidrirani, koža će biti zdravija, ali to neće biti vidljivo spolja. Za površinu kože vam je i dalje potrebno neko hidrantno sredstvo. Tokom hladnijih meseci, mažite telo bar dav puta dnevno- odmah posle tuširanja i pre odlaska na spavanje. Što vam je koža suvlja, to gušće sredstvo treba da bude. Ako ste jako dehidrirani, koristite neku kremu iz teglice, a ne flašice.

Ruke najviše stradaju
Uveče nanesite hidrantnu kremu za ruke i navucite pamučne rukavice. To ste već verovatno čuli, ali zaista pomaže. Pokvasite ruke, nanesite hranljivu kremu i onda nekoliko sati nosite rukavice. Na zadebljale delove kože (laktovi) stavljajte losion s dodatkom petroleja.

Ovlaživač vazduha u spavaćoj sobi
Grejanje u stanovima jako isušuje vazduh. U spavaću sobu stavite ovlaživač, ali ne zaboravite da je vaoma važno redovno ga čistiti. U ovlaživače vazduha se uvlače bakterije, a moguće je i razmnožavanje gljivica. Da biste sprečili tu pojavu, vodu menjajte redovno i čistite aparat svaka tri dana.

Dobro se obucite pre nego što izađete
Kožne rukavice štite da vam koža na rukama ne ispuca. Koža bolje zadržava vlažnost kože od pamuka. Sredstva za negu s dodatkom voska, poput karmina i balsama za usta, takođe obezbeđuju vlagu i štite od vetra. Isto kao što ne bi trebalo da čekate dok ne ožednite jer to znači da ste već dehidrirali, nemojte čekati da vam se usne i lice isuše pre nego što ih namažete.

No comments:

Za mame i buduce mame