Friday, November 14, 2008

Odaberite maskaru koja ispunjava obećanje

Odaberite maskaru koja ispunjava obećanje koje vam je najpotrebnije, savetuju vizažisti. Maskare ol-in ipak moraju da žrtvuju kvalitet, jer toliko čarobnih sastojaka ne može sretno koegzistirati u jednoj tubici. Zato vizažisti neretko kombinuju više maskara dok ne dobiju prave rezultate.

Brojne reklamne poruke obećavaju čudotovorne maskare i nikad dublji pogled, ali one jako brzo izlaze iz trenda i bivaju zamenjene novim i, navodno, još boljim. Maskara je veoma važna za isticanje očiju, a u moru onih koje se nude na tržištu vrlo je teško izabrati pravu.Izbor zavisi i od toga šta žena želi da naglasi, to jest koje nedostatke želi da smanji. Zato je najbolje da uži izbor napravite prema kriterijumima koji se odnose na volumen, dužinu, boju i vodootpornost.

Što se boje maskare tiče, očima najbolje pristaju crna ili smeđa maskara, ali nemojte bežati ni od drugih boja ako su u pitanju posebne prilike ili atraktivni mejkap, koji će sigurno osvežiti maskara u ljubičastoj ili zelenoj boji. Crna maskara najbolje će istaći oči brinete, ali plavuše bi, posebno one svetlijeg tena, trebalo da razmisle o tom izboru. Ako želite da istaknete prirodnu lepotu očiju, bez dramatičnog efekta, izaberete boju maskare koja je najsličnija boji vaših trepavica. Tako će one biti naglašene, a ujedno će izgledati prirodno.

Žene koje nose kontaktna sočiva treba da koriste oftalmološki ispitane maskare, čime će izbeći iritaciju očiju. Žene dugih, uvijenih trepavica prave su sretnice, jer njihove oči deluju krupnije, dok kratke i ravne trepavice vizualno smanjuju i zatvaraju oči. Zato onim manje sretnim pripadnicama lepšeg pola preporučujemo uvijače za trepavice.

Trepavice se uvijaju posle senčenja kapaka, nežnim pritiskom od otprilike tridesetak sekundi. Ukoliko ste uvijač zagrejali, tim bolje. Nakon uvijanja nanesite maskaru u jednom sloju od sredine do kraja trepavica. Dok nanosite maskaru, pokušajte da to ne radite ravnomerno, već malo pomerajte četkicu levo-desno, kao da pravite male osmice, čime ćete dobiti utisak pročešljavanja, što će uticati na efekt gušćeg izgleda trepavica.

Drugi sloj nemojte nanositi dok se prvi nije osušio do kraja. Neka vas ne zabrinjava senka na trepavicama koja se zadržala posle senčenja oka – ona ide u prilog volumenu trepavica.
Na kraju, ne zaboravite da slepljene trepavice treba razdvojiti posebnim češljem za njihovo raščešljavanje i trepavice su spremne da uokvire oči na najbolji mogući način.

No comments:

Za mame i buduce mame