Tuesday, November 4, 2008

Jesen u kosi

MODERNE FRIZURE ZA NASTUPAJUĆU JESEN I ZIMU

Vraća se prirodna jednostavnost tako da nema potrebe za prevelikim eksperimentisanjem bojom i frizurom

Iako je leto poodavno prošlo, ipak su sunce i morska so ostavile traga na kosi i njoj je preko potrebna nega, a sastavni deo brige o njoj svakako su šišanje i farbanje. Stoga odaberite frizuru s kojom ćete biti u trendu. Što se boja tiče, one će biti maksimalno prirodne. Nijanse poput vrišteće crvene, ultraizblajhane i crne su potpuno demode.

Šatiranje i pramenovi su takođe potpuno passe. Ove godine prođu imaju samo oni na svetlosmeđoj i plavoj kosi. Sve ostale boje trebalo bi da deluju što prirodnije, eventualno s blagim nijansiranjem. Ako vaša boja ima izuzetno pepeljastu nijansu, ako svoje pramenove treba da obnavljate na svaka dva-tri meseca ili ako boja deluje suviše veštački, a vi ipak želite da budete moderni, vreme je za promenu. Posle leta vlas je poroznija i jače apsorbuje boju. Iz tog razloga treba izbegavati tamne nijanse jer je vrlo moguće da ćete biti nezadovoljni rezultatom. Bolje je da upotrebite za nijansu-dve svetliju boju. Toplije nijanse koje će biti moderne ove jeseni i zime daće živost vašem licu dok pepeljasti tonovi „spiraju“ boju s lica, a mogu da dodaju i koju godinu više. Ove jeseni ženske frizure idu od dečački kratkih, preko paž frizura, pa do duge opuštene kose ili skupljene u rep ili punđu. Paž je inspirisan frizurama iz 30-ih i 40-ih godina prošlog veka. Nosi se u nekoliko dužina, vrlo kratki, dužine do obraza ili „produženi“ do ključne kosti. U obzir dolazi klasični paž, onaj strogih ravnih linija, ali i razbarušeni, stepenasto šišani paž, kao i paž sa šiškama. Sezona pred nama označava povratak loknama, posebno onim krupnim. Razbarušene kovrdže posebno će dobro izgledati na kosi srednje dužine. Ako vam je kosa prirodno ravna, možda je vreme da razmislite o minivalu ili barem papilotnama ili uvijaču za kosu. Na modnim revijama na kojima su predstavljeni trendovi za jesen i zimu moglo se videti značajan broj frizura inspirisanih planetarno popularnom Ejmi Vajnhaus. Ako imate dovoljno dugu kosu, lak za kosu i čelične živce, napravite ogromno gnezdo na glavi i bićete glavna zvezda.

Za dame koje nisu sklone eksperimentisanju, a imate dugu kosu, preporučuje se ravna, stepenasto ošišana koja izgleda kao da ste upravo ustali iz kreveta. Opušteni, takozvani baš me briga friz ponovo je u modi. Dugu kosu možete da ukrotite jednostavnom ukosnicom i tako skloniti kosu sa lica, a možete da je skupite i u jednostavan rep. Znači vraća se prirodna jednostavnost tako da nema potrebe za prevelikim eksperimentisanjem s bojom i s frizurom.

No comments:

Za mame i buduce mame