Monday, June 30, 2008

Važno je imati meru

(Gradjanskilist)

Revije koje su još prošle jeseni najavile trendove za proleće i leto 2008. godine obilovale su vedrim prugama svih boja i širina. Ako vam se čini da je to za vas, pre nego što nabacite neki trendi komad odeće, razmislite da li ćete znati da ga nosite. Sve te pruge mogu biti prilično opasne, pa čak i izazvati pravu modnu katastrofu ako ne pripazite.
Vodoravne pruge učiniće vas vizuelno širima nego što jeste. Doduše, to nije uvek loše, posebno ako je reč o gornjem delu torza, koji mnoge žene žele da učine većim nego što zaista jeste. Pripadnice lepšeg pola koje krasi kruškolika silueta mogu nositi vodoravne pruge na topićima i majicama, kako bi im inače slabije izraženo poprsje bilo upečatljivije i tako popravilo celokupni utisak.
Vodoravne pruge naročito su opasne oko struka i stomaka. Ako vas muči zaobljeni stomačić, one će ga samo dodatno naglasiti i učiniti većim, a to želite da izbegnete.
Retke su žene koje su spremne na to da nose vodoravne pruge ispod struka, pa ćete i takve odevne predmete retko videti u radnjama. Vertikalne pruge na topovima i bluzama idealne su za vizuelno produžavanje kratkog torza. Naglašena bedra i zaobljene guze odlično će ispeglati klasične pantalone s tankim prugama. Najvažnije je da zapamtite – vertikalne pruge vizuelno produžuju, a vodoravne šire.
Većina odavno dobro zna osnovna pravila o prugama, ali stvari nisu uvek tako jednostavne kako na prvi pogled izgledaju. Osim prugastih printeva, opasnost su i tkanine koje izražajnom teksturom sugerišu pruge. Na primer, ako obučete haljinu od rastegljivog materijala izrazite prugaste teksture, ona će naglasiti sve vaše nedostatke. Ako vas muči guza kakvu ima, recimo, Dženifer Lopez ili stomačić, onda je takva haljina vaš neprijatelj jer će nepogrešivo naglasiti sve što ne želite.
Najvažnije od svega jeste da s prugama ne bi trebalo da preterujete. Odlučite se za samo jedan prugasti komad odeće, dok ostali moraju biti jednobojni. Nikada nemojte mešati horizontalne i vertikalne pruge, osim ako baš želite da budete primećeni.

No comments:

Za mame i buduce mame