Thursday, June 26, 2008

Torbica od slame za vrele dane

(Glasjavnosti)

Omiljeni modni detalj žene je tašna koja upotpunjuje izgled

Za razliku od nekreativnih i nemaštovitih devojaka koje pošto-poto žele da imaju makar kopiju onoga što nose estradne zvezde, maštovite i devojke od stila znaju da odaberu tašnu koja odgovara njihovim godinama, stilu i prilici u kojoj se nalaze

Kožna, lanena, od teksasa, za večernji izlazak, plažu ili posao, tašna je neizostavni modni detalj, čijem se dizajnu poslednjih par godina posećuje velika pažnja. Čak toliko, da je postala simbol luksuza i stvar prestiža. Dok neki primerci poznatih modnih kreatora koštaju koliko i nov automobil, ili manji stan u centru grada, običnim smrtnicama ne preostaje ništa drugo nego da na modni diktat i dresuru kreatora odgovore kopijama. Plagijati brendova kao što su „Guči“ i „Armani“ postali su nezaobilazni komadi na ramenu ili u ruci svake treće devojke na ulici. Ipak, brojka falš tašni marke „Luj Viton“ je nenadmašna.

Za razliku od nekreativnih i neinventivnih devojaka koje pošto-poto žele da imaju makar kopiju onoga što nose estradne zvezde, maštovite i devojke od stila znaju da odaberu tašnu koja odgovara njihovim godinama, stilu i prilici u kojoj se nalaze.

Pošto torbe ne služe samo da se njima udare po glavi nepristojni muškarci, već i da se u njih stave detalji koji su neophodni svakoj dami, bilo da je ona poslovna žena, domaćica ili studentkinja, a da pri tom ne izgube na atraktivnosti, novinarke Glasa vam predlažu:

Slamena ili torba „korpica“

Ove tašne su nezamenjive kad je u pitanju odlazak na plažu ili izlet. Po pravilu su većih dimenzija, tolike da u njih stane sve što vam je potrebno za takve prilike. Peškiri, preparati za sunčanje i negu kože, užina i sokovi staće u vašu tašnu kao od šale.

Egzotične tašne

To su one koje donesete uglavnom sa putovanja iz Indije ili Maroka. Za one koji nemaju priliku ili novac za ove egzotične destinacije, tašne sa etnomotivima možete kupiti u indi-šopovima koji su sve popularniji.

Predimenzionirane

Posebno su aktuelne ove sezone. Uglavnom su napravljene od kože i jarkih su boja. Uz ovakvu tašnu, teško da ćete ostati neprimećeni na ulici. Nosi se uz sve, od džinsa i visokih potpetica do lepršavih suknjica i haljina sa ravnim papučama. Jedini problem kod ovakvih torbi što niže dame treba da ih izbegavaju jer ne odgovaraju njihovoj figuri.

Vezena ili torbica „domaća radinost“

Za ovakve tašne se odlučuju romantične i maštovite devojke. Idealne su za šetnju pored plaže i ostale opuštene prilike. Vrećaste su i sa okruglom drškom od drveta, a mogu biti različitih veličina. Na njih se mogu prišiti drvene perle i štras, a možete da zamolite baku da vam ishekla ružu koju ćete prišiti kao aplikaciju.

Večernje

Ponovo su aktuelne pismo tašnice. Kako one koje se nose u ruci, tako i one sa kaišem od bisera ili lanca. Pošto zlatna i srebrna boja sve više gube na aktuelnosti, preporučuje se da ove tašne budu svedenih boja. Ukoliko ih nosite uz klasičnu toaletu, možete je obogatiti brošem, koji će joj dati glamuroznost.

No comments:

Za mame i buduce mame