Friday, June 20, 2008

Lepe na suncu

(Kurir)
Letnji rituali nege za divnu kožu od glave do pete

Priprema kože za sunčanje započinje blagim pilingom. Njime ćete ukloniti mrtve ćelije s površine kože, vratiti joj sjaj, ali i sprečiti neželjene pojave poput urastanja dlačica.

Kapilare i vene prikriće kreme za samopotamnjivanje, kojima možete "kamuflirati" i celulit. Osetljivo područje bikini zone nikako ne bi trebalo da brijete. Dlačice na tom delu najsklonije su menjanju smera rasta, koje izbrijavanje dodatno podstiče.
Krema za sunčanje
Tokom nanošenja kreme za sunčanje ne zaboravite na kapke, ali i uši, jer su ti delovi lica posebno skloni opekotinama.

Ruke traže zaštitu

Ruke i ramena najviše su izloženi sunčevim zracima. Ne zaboravite da ih mažete kremom sa zaštitnim faktorom čak i ako je reč o jutarnjem odlasku na posao. Time ćete sprečiti i nejednako tamnjenje u odnosu na ostale delove tela. Grubu kožu laktova omekšajte pilingom, a nakon toga ih obavezno namažite kremom.

Stop sunčanju nakon depilacije

Ukoliko brijete noge, to nipošto nemojte da radite u žurbi. Posebnu pažnju posvetite kolenima i gležnjevima jer je rizik od posekotina na tim delovima najveći. Odlazak u solarijum, ali i na plažu neposredno nakon depilacije takođe je strogo zabranjen zbog mogućnosti razvoja infekcija.

Bikini zona

S obzirom na jak hemijski sastav, kreme za depilaciju nisu prilagođene uklanjanju dlačica bikini zone i mogu da izazovu infekcije. Depilacija toplim voskom je najbolji način depilacije ovog dela tela. Osim što je koža glatkija, i dlačice sporije rastu.

Kosu perite blagim šamponom

Sušenje kose fenom, posebno ako je nagrižena solju, izaziva pucanje vrhova. Nakon kupanja u moru, kosu obavezno isperite vodom i perite je blagim šamponom uz obaveznu upotrebu regeneratora ili pakovanja.

No comments:

Za mame i buduce mame