Friday, June 20, 2008

Frizure za leto - Razbarušite se

Zbog visokih temperatura povećana je potreba za higijenom. Isto je i sa vašom kosom, zbog čega je poželjno da ona bude osvježena da bi se lakše brinuli o njenom izgledu.

Sušenje kose
Obratite posebnu pažnju na sušenje kose uz tjeme. Uvijek pomjerajte kosu tako da podižete korijen od kože. Ako želite da dobijete maksimalan volumen sušite kosu tako da glavu sagnete prema dolje. Takođe, ako kosu sušite u suprotnom smjeru od smjera rasta i prirodnog pada, kosa će dobiti na volumenu.
Savjeti za glatku kosu
Put do željene frizure je brz i jednostavan. Za uredne šiške ili za kovrdžave krajeve prstima nanesite malu količinu gela na to područje. Ukoliko želite da preoblikujete vašu frizuru, dobro iščetkajte kosu od korijena prema vrhu, stavite malo gela na vrhove kose i oblikujte frizuru četkama ili prstima
Kako vratiti sjaj obojenoj kosi?
Ako je boja izblijedila, kosa je suva i bez sjaja. U tom slučaju najbolje je upotrijebiti proizvode koje sadrže UV filtere i antioksidante. Takođe, potrebno je koristiti blage proizvode za pranje i za zaštitu od oštećenja, jer pravilnom njegom kosa osim bogatog sjaja dobija na punoći.
Pletenica
Pletenica je uvijek in. Izgleda uredno na poslovnom sastanku, a dovoljno je ležerna za šetnju gradskim ulicama.
Podignuta kosa
Ljeto dozvoljava ležerniji izgled duge kose. Stoga, "razbarušeno" podignuta kosa može da izgleda zanimljivo. Ova frizura je univerzalna i može da se nosi i za izlazak i na poslovni sastanak.
Kovrdžava kosa
Bilo da imate prirodno kovrdžavu, ravnu ili talasastu kosu, možete postići zanimljiv i privlačan izgled.

No comments:

Za mame i buduce mame