Monday, June 23, 2008

Ciljanim vežbama do čvrstih i oblikovanih grudi

(Blic)

Želite lepe i čvrste grudi, a ne želite da se podvrgavate raznim hirurškim zahvatima... Rešenje je u vežbi.

Za početak da biste imale lepe grudi morate da imate razvijene grudne mišiće na koje se grudi naslanjaju. Cilj vežbanja nije da povećate broj grudnjaka, nego da vam grudi postanu čvršće.
Ovim vežbama uticaćete na tri područja vašeg tela: leđa, ruke i ramena.
One vam pružaju da povećate volumen poprsja oblikujući mu gornji deo. Male grudi dobiće lep oblik, a veće će se podići. Razliku ćete primetiti za najviše dva meseca, ali pod uslovom da vežbate svakog dana.
Od rekvizita su vam potrebni tegovi i lopta i možete da počnete sa vežbom.
n izbor tegova
Važno je da ne preterujete. Težina tega nije toliko bitna kao trajanje vežbe. U početku su vam dovoljni mali tegovi od kilograma. Postupno produžujte trajanje vežbanja i skraćujte odmor između svakog niza vežbi: na početku vežbanja odmarajte se po 15 sekundi, a na kraju samo toliko koliko je dovoljno da duboko udahnete.
Pazite na to da dobro kontrolišete pokrete. Ne treba da budu ni brzi ni spori.
n Kako da veŽbate
Počnite sa pet nizova od pet pokreta, pa povećajte na 10 nizova. Postupno povećavajte i broj pokreta: sa 5 na 8, zatim na 10 i više. Pazite na leđa - uvek moraju da budu prava. Udišite prilikom opterećenja, a izdišite tokom opuštanja. Ne vežbajte ako imate bolove u ramenima i gornjem delu leđa.

Evo i vezbi
1 Postavite se četveronoške, ruke razmaknite za nešto više od širine ramena, a dlanove usmerite prema unutra. Izravnajte kičmu i stegnite stomak. Savijajte ruke u laktovima spuštajući grudi prema podu, a zatim se vratite u početni položaj.
2 Legnite na leđa, savijajte noge i uzmite u svaku ruku mali teg. Ispružite ruke uvis, a zatim ih spuštajte prema nazad što više možete, kontrolišući spuštanje. Ne smete da pomerate leđa. Vraćajte tegove obrnutim putem sve dok ih ne spustite između nogu. Ruke stalno moraju da budu ispružene, a stomak stegnut.
3 Legnite na leđa, noge privucite ka stomaku i prekristite zglobove. U obe ruke držite teg. Ruke savijte tako da šake dodu u visinu grudi. Istegnite ruke uvis, kratko ih zadržite u tom položaju i zatim polako spustite.
4 Lezite na leđa, noge povucite ka stomaku i prekrstite zglobove. Uzmite loptu u ruke i držite je tik iznad grudi. Udišući, stisnite loptu što jače možete. Opustite stisak i izdahnite.

No comments:

Za mame i buduce mame