Tuesday, June 3, 2008

Konačan rezultat

Izgled
Nova konačna forma dojki a time i vaše figure može se očekivati 3 do 6 meseci posle operacije u zavisnosti od položaja ugrađenih implanta, iznad ili ispod mišića.. Naravno, već neposredno posle operacije uočava se osnovni rezultat, koji će do konačnog izgleda napredovati iz sedmice u sedmicu.

Ožiljak
Definitivan izgled ožiljka očekuje se tokom 6 do 12 meseci posle operacije. U periodu od prvih 6 do 8 sedmica on je ljubičaste boje, a potom se ta boja menja u crvenu. Posle 6 meseca on će posvetleti, biće širine oko 2 - 5 mm, u ravni kože, duž svih ivica koje su suturirane ( šivene ). U izrazito malom broju slučajeva može se javiti širi i umereno zadebljan (hipertrofični ožiljak) ili izdignuti "kipeći" crveno ružičasto prebojen ( kelodni ožiljak).

Aktivnost
Do vraćanja u potpunu aktivnost potrebne su prosečno 3 do 4 sedmice. Proces je nešto kraći i lakši kod nadmišićno postavljenih implanta. Pod aktivnošću ovde smatramo lakoću u obavljanju osnovnih funkcija .

Senzitivnost ( osetiljvost )
Vraćanje osećaja na dodir u normalu traje 6 do 12 meseci. Ali treba reći i to da postoje razlike uspostavljanja prirodne osetljivosti u zavisnosti od položaja implanta (nadmišićni ili podmišićni) i od mesta pristupa-incizije (u prevoju ispod dojke, polulučno oko bradavice ili u pazušnoj jami). Kod nadmišićno postavljenih implanta a posebno kod polulučne incizije oko bradavice vraćanje potpuno prirodne osetljivosti traje duže, dakle oko 6 do 12 meseci, stim da je daleko veći broj dama koje se žale na pojačanu, neprijatnu, osetljivost, a kod podmišićno postavljenog implanta sa incizijom u prevoju dojke, retka je pojava pojačane osetljivosti.
Provera zdravstvenog stanja posle ugradnje implanata neophodna je posle ove intervencije i osim redovnih kontrola, laboratorijskih pretraga i ultrazvučne dijagnostike, preporučljivoje je uraditi i mamografiju.

No comments:

Za mame i buduce mame