Wednesday, June 11, 2008

Prirodna nega za zdravu kosu





Često feniranje, oblikovanje frizure,sunce, vetar i kiša oštećuju kosu i čine je beživotnom, zbog čega posebnu pažnju treba da posvetite nezi kose.

Umesto standardnih preparata za negu, frizeri preporučuju korišćenje prirodnih preparata koji će joj vratiti čvrstinu i sjaj.

Suva kosa izgleda bezlično, podložna je pucanju vrhova, krhka je na dodir i teško se češlja.

Takvu kosu je potrebno prati samo kad je prljava. Upotrebljavajte regenerator posle svakog pranja i izbegavajte sušenje na visokim temperaturama.

Jednom nedeljno nanesite pakovanje pripremljeno od 30 mililitara ulja pšeničnih klica, 25 mililitara ricinusovog ulja, 10 mililitara jabukovog sirćeta i jednog žumanceta. Pakovanje nanesite na suvu kosu i pustite da deluje 30 minuta, a zatim ga isperite i kosu operite šamponom.

Za kosu koja je masna na temenu, a suva na krajevima, najbolje je koristiti blage biljne šampone. Izbegavajte uljne maske, a regenerator stavljejte samo na vrhove.

Od velike pomoći mogu da budu pakovanja sa koprivom, borovnicom i žalfijom, kao i maske na bazi gline.

Ukoliko imate tanku kosu bez sjaja, perite je blagim šamponima sa maslinovim uljem ili uljem jojobe. Jednom nedeljno odvojite malo vremena i nanesite biljno pakovanje sa esencijalnim uljima, koje će kosi dati sjaj.

(MONDO)

No comments:

Za mame i buduce mame