Thursday, December 11, 2008

Sve više žena zavisno od seksa

Izvor: Blic online
Verovatnije je da ćete pre čuti da je neki muškarac, nego žena, zavistan od seksa. Ipak, najnovije istraživanje "Njuzbita" pokazalo je da je sve više žena u Velikoj Britaniji koje traže stručnu pomoć zbog ove vrste zavisnosti, a mnogi psiholozi u Americi tvrde da je i u SAD isto stanje.



Kako piše BBC, Rob Vajz, specijalista za lečenje zavisnosti od seksa, čija klinika u Novom Meksiku naplaćuje 20.000 funti mesečno za tretmane odvikavanja, procenjuje da u Americi ima oko 20 odsto žena koje su zavisne od seksa.
Na njegovoj klinici žene su smeštene zajedno u bungalovima u kojim anema televizije, kompjutera, niti mobilnih telefona.
Prema listi koju su napravile pacijentkinje, osnovne karakteristike seksualnih zavisnika su osećaj usamljenosti, želja za ljubavlju i velika potreba za fizičkim intimnostima.
Ova potreba je izražena jednako i kod muških i kod ženskih zavisnika. Primećeno je da je većina ovih osoba bila seksualno zlostavljana u detinjstvu, dok su ostali imali loš odnos sa roditeljima.

No comments:

Za mame i buduce mame