Thursday, December 18, 2008

DRAGI DEDA MRAZE, DAJ MI NOVE GRUDI

PRESS

Sve više žena u novu 2009. godinu želi da uđe ispeglanih bora ili sa uvećanim poprsjem

Pred novogodišnje praznike estetski hirurzi u Srbiji zadovoljno trljaju dlanove - sve je više žena koji u 2009. godinu žele da uđu ispeglanih bora, sa zategnutim stomakom, novim grudima ili povećanim usnama. S obzirom na to da su cene ovih zahvata u Srbiji tri do četiri puta niže nego na Zapadu, među pacijentima je sve više i gastarbajtera koji godišnji odmor u domovini koriste za estetski remont.

Nema uspeha bez dobrog izgleda

Da se muškarci sve češće odlučuju za liposukciju dokazuje i glumac Luk Henderson (28). Iako nema problema sa prekomernom težinom, nedavno je odbio ponudu za ulogu u mjuziklu jer se „osećao debelo".

- Nisam bio zadovoljan kako izgledam na pozornici. Zbog toga sam se odlučio za liposukciju. Verujem da je u današnjem društvu, barem u svetu zabave, za uspeh izgled veoma bitan - izjavio je Luk.

Uoči novogodišnjih praznika, žene su najviše zainteresovane za lasersku liposukciju (1.000-3.000 evra, u zavisnosti od broja regija na telu na kojima se radi intervencija), povećanje grudi (oko 2.500 evra) i usana (200-400 evra).

- Uoči Nove godine ljudi žele da bolje izgledaju, pa imamo više posla. Laserska liposukcija je najtraženija, jer je intervencija veoma brza, a pacijent već dan kasnije može da ide kući. Ova vrsta liposukcije je bolja od klasične, jer zateže kožu. Na telu otvorimo male rupe, kroz koje laserom topimo salo. Najtraženije su liposukcije podvaljka, stomaka, nadlaktice, leđa, bočne strane kuka, butina, kolena i listova - otkriva Drago Matijašević, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, i napominje da je na delu telu na kom je urađena intervencija neophodno nositi specijalne steznike da bi koža dobila što bolji oblik.

Povećanje grudi silikonskim implatatima „mentor" je hit među Srpkinjama, jer imaju doživotnu garanciju. Povećanje usana je trend koji je jedne sezone „in", već sledeće može da bude „aut", ali je zato polularna metoda povećanja hijaluronskom kiselinom, jer se volumen zadržava šest meseci, nakon čega usne vraćaju stari oblik.

Ni muškarci ne oklevaju da odu pod nož da bi dobro izgledali. Iako 91 odsto pacijenata ipak čine žene, interesovanje jačeg pola za ovu vrstu ulepšavanja konstantno raste. I među muškarcima najtraženija je liposukcija, a slede estetska korekcija nosa (2.000-2.500 evra) i podizanje očnih kapaka (600 evra).

Cenovnik
Laserska liposukcija 1.000-3.000 evra
Povećanje grudi 2.500 evra
Povećanje usana 200-400 evra
Estetska korekcija nosa 2.000-2.500 evra
Podizanje očnih kapaka 600 evra
Peglanje bora botoksom 350 evra

- Nakon intervencije podizanja kapaka muškarac izgleda 10-15 godina mlađe, jer kad skinemo višak kože i masti, oko „se otvori" i čovek deluje manje umorno. Imamo sve više muških pacijenata, koji najčešće dolaze u društvu svojih devojaka i supruga - kaže Matijašević iz klinike „ST medica".

Takođe veoma je traženo peglanje bora botoksom (prosečna cena je 350 evra).

Sve je popularnije i korišćenje botoksa kao pomoć onima koji imaju problema sa izrazitim znojenjem. Injekcije botoksa daju se u pazuh ili dlanove, a pacijent je sposoban da se odmah vrati svakodnevnim obavezama. Ali, ova terapija ima nedostatke, a najveći je taj što nema krajnji učinak.

No comments:

Za mame i buduce mame