Monday, December 15, 2008

MISS 2008.

PRESS

Za najlepšu na svetu izabrana Ruskinja Ksenija Sukinova, dok naša predstavnica Nevena Lipovac nije uspela da se plasira u finale

Prve tri... Prva pratilja Parvataj Omanakutan iz Indije, Ksenija Suhinova i druga pratilja Gabrijela Valkot iz Trinidada i Tobaga

Ruskinja Ksenija Sukinova izabrana je za mis sveta 2008. Najstarije takmičenje lepote održano je u subotu uveče u Johanesburgu, gde se za titulu najlepše borilo 109 devojaka. Za prvu pratilju izabrana je Indijka Parvataj Omanakutan, a druga pratilja je Garbijela Valkot iz Trinidada i Tobaga.

Ksenija Sukinova ima 21 godinu i rođena je na severu Sibira. Studira menadžment, a slobodno vreme troši na plivanje, skijanje, vožnju rolera, badminton, slašpop i dens muziku, a obožava ruske klasike. Omiljene kuhinje su joj japanska i italijanska, a njen moto je „Poštuj ljude oko sebe i oni će tebe". Naravno, želja joj je da postane manekenka, a ovom titulom i izgledom vrata modne industrije su joj otvorena.

Nezaobilazne suze... U trenutku krunisanja emocije ne mogu da se sakriju

Ona je druga Ruskinja koja je ponela titulu mis sveta. Njena zemljakinja Julija Kuročkina titulu najlepše žene na planeti nosila je 1992. godine.

Naša predstavnica Nevena Lipovac, studentkinja ekonomije iz Beograda, nije uspela da se plasira u polufinale.

Pre proglašenja rezultata, devojke, od kojih je najmlađa imala 17, a najstarija 25 godina, prodefilovale su pistom u haljinama koje su osmislili južnoafrički i jamajkanski modni kreatori. Po tradiciji, krunu najlepšoj predala je prošlogodišnja mis sveta Zilin Zhang iz Kine.

Evo krune na godinu dana... Prošlogodišnja misica Kineskinja Zilin Zhang i presrećna Ksenija

Najlepše devojke sveta boravile su proteklih mesec dana u Južnoafričkoj Republici, gde su se pripremale za finalno veče, ali se i upoznavale s kulturom i običajima zemlje domaćina.

Izbor za najlepšu ženu sveta prvobitno je trebalo da se održi u Kijevu 4. oktobra, ali je zbog rusko-gruzijskog konflikta u septembru odlučeno da se ipak održi u Johanesburgu.

Slovenska lepota... Nevena Lipovac

Svečanost su direktno prenosile televizijske stanice u 187 zemalja. Prvi put gledaoci su za polufinalistkinje mogli da glasaju preko interneta.

IZBOR KOJI NISU ZAOBIŠLI SKANDALI

Takmičenje za najlepšu devojku sveta ustanovljeno je 1951. godine na inicijativu Engleza Erika Morlija. Danas velike kompanije i zemlje plaćaju milione dolara za samo 30 sekundi reklamnog prostora u okviru TV prenosa ovog događaja. Izbor za mis sveta nije bio pošteđen skandala. Prvi su bili moralne prirode. Recimo, pedesetih godina katoličke zemlje Irska i Španija odbile su da učestvuju ako se žene budu šetale u „nepristojnim" bikinijima. Neke od misica su diskvalifikovane ili im je oduzeta titula zbog burnog noćnog i ljubavnog života. Protiv izbora su se glasno borile i feministkinje, a devedesetih se umešala i globalna politika.

No comments:

Za mame i buduce mame