Saturday, December 20, 2008

Obojite radošću svaki dan

Glas javnosti

JEDNOSTAVNI SAVETI ZA ZABAVNIJI I ISPUNJENIJI ŽIVOT

Što više želite da saznate o svetu i ljudima koji vas okružuju, to će vam život postati strastveniji

Što viŠe želite da saznate o svetu i ljudima koji vas okružuju, to će vam život postati strastveniji
Umorni ste i nezadovoljni jer ne postoje uzbuđenja u vašem životu, tako da se on pretvorio u rutinu. I onda kada odlučite da promenite nešto, ta odluka je kratkog daha. Umesto da iznova ponavljate istu grešku, pokušajte da sledite navedene savete koji bi trebalo da budu zabavni, a sigurno će i pomoći da ih se pridržavate.
Više se osmehujte
- Svaki dan se pogledajte u ogledalo i darujte sebi zadovoljan i blag osmeh. Kako jedan grafit kaže, osmeh je jedina kriva linija koja u životu može da ispravi mnogo toga.
Dovoljno se odmarajte
- Ako vam je već toliko teško da se priviknete na ideju da „džabalebarite“ i da se odmarate, pronađite neki jednostavan hobi - čitajte, slikajte ili izrađujte nakit. Ipak, ne postavljajte sebi ciljeve vezane za hobi i od opuštajuće aktivnosti sebi stvarate stres.
Postanite znatiželjni
- Što više želite da saznate o svetu i ljudima koji vas okružuju, to će vam život postati strastveniji. Radoznalost će vam pomoći i da postanete otvorenija i fleksibilnija osoba.
Obojite život
- Birajte različito voće i povrće, raznobojnu odeću, ali i prijatelje.
Voda je neophodna
- Osam čaša tečnosti neophodno je za pravilno funkcionisanje. Ako imate mogućnosti, u prostoriji u kojoj boravite postavite malu (ali prirodnu) fontanu. Pretakanje i žubor vode jonizira prostor.
Kupite alat
- Verovali ili ne, popravke po kući su zabavne i nemojte dopustiti samo muškarcima da se zabavljaju.
Prebacite se na ribu
- Ne samo da ishrana bogata morskim plodovima smanjuje rizik srčanog napada, nego uopšteno pomaže očuvanju zdravlja, a i popravlja raspoloženje.
Slušajte
- Umetnost komunikacije krije se u pažljivom slušanju i shvatanju onog što je izrečeno, a ne u umeću da se kaže ono što se tačno misli.
Nikada ne završavajte dan s vestima
- U krevetu treba da se odmarate i prikupljate energiju za sledeći dan, a ne da razmišljate o onome što ste upravo čuli, bilo dobro ili loše. Dan uvek završite s nečim što vas opušta.
Postanite ranoranilac
- Probudite se trideset minuta ranije no što to obično činite i to vreme iskoristite za meditaciju, jutarnju šetnju, vežbice, molitvu...
Ne zaboravite na zdravstvene preglede
- Naučite da redovno odlazite na potrebne kontrolne preglede čak i ako se ne osećate loše. Mnoge bolesti, čak i one najpodmuklije, mogu da se drže pod kontrolom ukoliko se otkriju na vreme.
Sklapajte nova prijateljstva
- Stara prijateljstva treba negovati, ali morate dopustiti i novim osobama da vam uđu u život.
Napravite generalno spremanje
- Generalno čišćenje napravite najmanje dvaput godišnje, ali redovno barem jednom mesečno napravite ga u blažem obliku.
Vratite se prirodi
- S obzirom na to da ste tokom većeg dela dana okruženi veštačkim stvarima i mašinama, trebalo bi da se potrudite da se svesno vratite prirodi, bar po pitanju ishrane i nege tela.
Probudite se srećni
- Možda vam se ne čini tako, ali zapravo ovo je jednostavno. Čim otvorite oči recite: „Danas sam odlučio da budem srećan/ srećna“.

No comments:

Za mame i buduce mame