Sunday, December 7, 2008

Nova lista zadataka

Izvor: glas-javnosti.rs
Idealna je prilika da pokažete svoj čvrst karakter koji će vam obezbediti dugoročniji uspeh

Do Nove godine nema još tako mnogo vremena i složićete se da je pravi trenutak da se počne s pripremama. Donošenje nekih odluka kojih ćete se već „od sutra“, „od sledeće nedelje“, „od Nove godine“ pridržavati, ali i pravljenje spiska onoga što biste voleli da dobijete za Novu godinu, i onoga što biste voleli da poklonite dragim osobama, osim što je može da bude zabavno, često se pokaže i kao veoma korisno.
Kraj godine idealan je za donošenje odluka koje će vam omogućiti kvalitetniji život, pogotovu kada je reč o unapređenju zdravlja. Ako se već sada potrudite da napravite spisak, pružićete sebi mogućnost da se do Nove godine mentalno pripremite za te promene, kao i da se dobro organizujete. Recimo, planirate da počnete ozbiljno da vežbate - neposredno nakon Nove godine sve će biti zatvoreno, nećete moći da se raspitate o mogućnostima koje su vam na raspolaganju, o terminima, potrebnoj opremi i sličnom, što će vam odložiti izvršenje odluke, a to „razvlačenje“ može dovesti i do toga da odustanete. Unapred pripremljeni bićete dodatno ispunjeni entuzijazmom i orni da ostvarite zacrtani cilj. Na listi važnih odluka može se naći i to da, ukoliko ste pušač, novu godinu ponosno startujete bez duvanskog dima. Zdraviji način ishrane, bilo da je zbog vitke figure ili zbog stanja organizma, može se naći na vašoj listi zadataka, bez obzira što praznični januar zahteva snažnu volju, jer brojna slavlja često podrazumevaju i obilje hrane. No, posmatrajte to drugačije, idealna je prilika da pokažete svoj jak karakter, što će vam obezbediti dugoročniji uspeh.

Kad se radi o poklonima, nije loše razmisliti o onome što biste voleli da dobijete. Od nekih osoba ne možete samo da tražite jer bi ispalo da naručujete, ali od mnogih možete. Lepa su i iznenađenja, ali je mnogo onih koji muku muče kad pokušavaju da smisle šta će nekom da poklone i bili bi zahvalni da im jednostavno kažete šta biste voleli (pod pretpostavkom da nije nešto nerazumno skupo). A ako im ranije kažete za to, imaće više vremena da to nađu.

Sastavljanje spiska stvari koje ćete vi pokloniti drugima skoro mesec dana unapred takođe pomaže. Možete da izračunate koliko to otprilike košta i da počnete da sakupljate novac. Kupovina pre početka praznične euforije, kada su u radnjama najčešće velike gužve, može vam pružiti mogućnost da u miru birate poklone.
Uz sve navedeno, ide i dobra zabava dok sastavljate spiskove i zamišljate kako ćete ostvariti ono napisano na njima, ide i radovanje unapred predstojećim praznicima i tome što ćete obradovati drage osobe.

No comments:

Za mame i buduce mame