Friday, December 12, 2008

Muškarci najviše vole žene sa dugom, talasastom kosom

Autor: Blic online

Šeril Kol
Oko 43 odsto muškaraca koji su u anketi "Telegrafa" glasali za najprivlačniju žensku frizuru i stil, odlučilo je da je i dalje najprivlačniji klasični ženstveni izgled, uz dugu talasastu kosu, kakav na primer neguje pevačica Šeril Kol, članica benda Girls Aloud.

Duga, ravna kosa holivudske glumice Dženifer Aniston našla se na drugom mestu, a slede klasični kratki paž, kakav nose pevačica Rijana i glumica Kim Marš.
Ravna, srednje duga kosa, kakvu neguje glumica Gvinet Paltrou, našla se na četvrtom mestu, dok je kratko ošišana frizura, sa dužim prednjim pramenovima, za šta je primer Viktorija Bekam, peta po popularnosti među muškarcima, objavio je "Telegraf".

Karen Mur, predstavnica kompanije koja oprema frizerske salone "TRESemme Philips" kaže da je kosa nešto što definiše ženu i njen izgled.

Dženifer Aniston
"Duga kosa tradicionalno se povezuje sa ženstvenošću i sigurni smo da je to razlog što je skoro polovina muškaraca izabrala ovu frizuru kao najlepšu. Duga, gusta, talasasta kosa je simbol seksualnosti za njih", objasnila je Mur.

Zanimljivo je to što muškarci i dalje više vole tradicionalne, stereotipne izglede žena. Duga kosa našla se na vrhu, uprkos rastućoj popularnosti kratkih frizura.
Muškarci su rekli da više vole prirodan izgled, što se tiče ženinog stila, a više od trećine ispitanika izjavilo je da mrze savršeno sređenu frizuru.

Gvinet Paltrou
Pripadnici jačeg pola takođe vole sjajnu kosu – čak 72 odsto muškaraca izjasnilo se za blistave ženske frizure. Polovini ispitanika više se sviđaju devojke sa puštenom kosom, nego sa pokupljenom u punđu ili rep.

Na listi najprivlačnijih frizura ove ankete, koja je obuhvatila 3.000 muškaraca, našle su se i kratka kosa okruglog oblika, kakvu ima glumica Kejti Holms, i takozvana "košnica", kod koje je sva kosa pokupljena na vrh glave, za koju su primer nekad popularna glumica Brižit Bardo i pevačica Ejmi Vajnhaus.



Lista najprivlačnijih frizura:


1. Duga i talasasta (Šeril Kol)

2. Duga i ravna (Dženifer Aniston)

3. Klasični paž (Kim Marš)

4. Ravna kosa srednje dužine (Gvinet Paltrou)

5. Kratka kosa sa dužim prednjim pramenovima (Viktorija Bekam)

6. Dugi paž (Šanel)

7. Kratka kosa okruglog oblika (Kejti Holms)

8. "Košnica" (Ejmi Vajnhaus)

9. Srednje duga talasasta ili kovrdžava kosa (Hale Beri)

No comments:

Za mame i buduce mame