Saturday, December 13, 2008

Radost šopinga

Kurir
Evo nekoliko korisnih saveta za kupovinu na sniženjima

Iz godine u godinu rasprodaje počinju sve ranije, a kako ne biste bili omamljeni bogatom ponudom u prodavnicama i iz šopinga dovukli i ono što vam ne treba, treba da smislite ratni plan...

1 Pre nego što otperjate u potragu za strava krpicama, proučite šta imate na raspolaganju u vašem ormaru. Neretko možete da iskopate neki iskoristiv komad odeće koji je pao u zaborav.

2 Zlata vredan savet iskusnih šoping mudrica jeste da probate odeću koja vam je zapala za oko pre nego što počne sniženje kako bi se uštedelo vreme, a i novac. Tako se unapred možete rešiti čekanja pred kabinama za isprobavanje, i muka sa traganjem za idealnom veličinom dok se gurate u prepunom butiku.

3 Iako je nešto neodoljivo jeftino, uvek dobro razmislite treba li vam baš ta stvar i imate li to s čim iskombinovati. Ako niste sigurni uz šta biste to nosili, to je jasan pokazatelj da će se uskoro te stvari naći zaboravljene na dnu ormara. Pre nego što bacite novac, postavite sebi pitanja: „Sa čime to mogu kombinovati?“ i „Imam li već neki sličan komad garderobe u ormaru?“

4 Kako posle šopinga ne bi bolela glava zbog praznog buđelara, nije loša ideja da unapred odredite limit (tj. neku svotu novca koju ne smete da pređe).

5 Prednost rasprodaja je u tome što možete da „ubodete“ kvalitetne stvari, koje biste inače skupo, platili po mnogo povoljnijim cenama - zato vredi sačekati dok cene ne splasnu.

6 Rasprodaje su idealno vreme kad možete da obogatite svoju kolekciju modnih detalja poput marama, šalova, rukavica, kapa, torbi i raznobojnih čarapa, jer uz zanimljive detalje i najdosadniju kombinaciju možete da oživite.
Investirajte u kvalitetnije stvari klasičnijih krojeva, koji nisu toliko podložni trenutnom trendu. Crni kaput, pantalone ravnih nogavica, crne i bele košulje dugih rukava i sličnih komadi odeće neće tako lako izaći iz mode.

7 Nije loše podsetiti da su udobna odeća i obuća vrlo važan faktor pri odlasku u lov na sniženja. Budući da vaš prednovogodišnji šoping može da potraje i satima, dobro je da se u torbi nađe flašica s vodom i neki slatkiš za podizanje energije. Ne trošite previše para, i srećno!

No comments:

Za mame i buduce mame