Friday, May 30, 2008

Vežbe kako bi vaše grudi bile ćvršće i mlađe

Izvolite probajte nemoze da skodi:

Image

Male ili velike? Nije važno. Bitno je da su grudi čvrste, napete i da ne popuštaju pod silim teže. A to se postiže vježbama.Počnite sa 5 nizova od 5 pokreta, pa povećajte na 10 nizova.Postupno povećavajte i broj pokreta: sa 5 na 8, zatim na 10 i više.Vježbe broj 2 i 3 zgodnije je izvoditi na klupi za vježbanje. Pazite na leđa- uvijek moraju ostati ravna. Udišite pri opterećenju, a izdišite tijekom opuštanja. Ne vježbajte ako imate bolove u ramenima i gornjem dijelu leđa.

1 Postavite se četveronoške, ruke razmaknite za nešto više od širine ramena, a dlanove usmjerite prema unutra. Izravnajte kralježnicu tako su vam leđa ravna i stegnite trbuh.. Savijajte ruke u laktovima spuštajući grudi prema podu , ...

... a zatim se vratite u početni položaj.

  • 2 Legnite na leđa, savijajte noge i uzmite u svaku ruku mali uteg.
    Ispružite ruke uvis, a zatim ih spuštajte prema natrag što više možete, kontrolirajući spuštanje. Ne smijete micati leđa. Vraćajte utege obrnutim putem sve dok ih ne spustite između nogu. Ruke stalno moraju biti ispružene, a trbuh utegnut.

  • 3 Legnite na leđa, noge privucite na trbuh i prekrižite gležnjeve. S obje ruke uhvatite palicu ili u svakoj držite uteg. Ruke savijte tako da šake dođu u visinu grudi (ali ne bliže bradi, da ne ozlijedite vratne mišiće). Istegnite ruke uvis, kratko ih zadržite u tom položaju i zatim polako spustite.

  • 4 Legnite na leđa, noge povucite na trbuh i prekrižite gležnjeve. Uzmite loptu u ruke i držite tik iznad grudi. Udišući, stisnite loptu što jače možete. Opustite stisak i izdahnite zrak.
  • No comments:

    Za mame i buduce mame