Thursday, May 29, 2008

Podela u odnosu na mesto pristupa ( inciziju )

(Ors)
Tri su pristupna mesta kroz koja se implant plasira i to:

U prevoju (žljebu) ispod dojke
Incizija (zarez na koži) u prevoju (žljebu) ispod donjeg pola dojke gde se ona sustiče sa kožom grudnoga koša je najčešće i najduže korišćen pristup za plasman implanta. Sam položaj incizije je na donjoj ivici prevoja ( tj. ukoliko bi povukli vertikalnu liniju kroz vrh bradavice, incizija se nalazi najvećim delom spolja od te linije ). Dužina incizije je između 3 do 5 cm, što zavisi od veličine implanta. Kroz ovaj pristup ugrađuju se implanti i iznad i ispod mišića.

Polulučno oko bradavice
Incizija u poluluku oko bradavice, najčešće je to donji poluluk (postoje praktično četiri poluluka koja se mogu koristiti ) je pristup koji se ređe koristi. Dužina incizije i ožiljka je između 3 do 5 cm, što zavisi od veličine implanta ali i od veličine bradavica. Kroz ovaj pristup ugrađuju se implanti iznad mišića.

U pazušnoj jami
Incizija u pazužnoj jami je pristup koji se takođe ređe koristi (bio je nakratko veoma moderan krajem 80-setih i početkom 90-setih godina ) Dužina incizije i ožiljka je između 3 do 5 cm, što zavisi od veličine implanta. Kroz ovaj pristup ugrađuju se implanti i iznad i ispod mišića.

Izbor mesta incizije plastični hirurg će predložiti sagledavajući izraženju želju dame sa jedne strane i problem (veličina i položaj dojki, skladnost dojki sa figurom, kvalitet kože, položaj bradavica, količina masnog i žlezdanog tkiva i životnu dob dame) sa druge strane a imajući stalno na umu određene prednosti i nedostatke svake od njih.

No comments:

Za mame i buduce mame