Friday, May 30, 2008

5 prijateljica koje svaka žena mora imati

Image

Obitelj i ljude s kojima radimo ne možemo birati, ali osobe koje ispunjavaju privatan život naš su najslobodniji odabir temeljen na puno raznovrsnih kriterija.


Dok su muška prijateljstva znatno jednostavnija, žene odnosu s drugim ženama prilaze na različite načine o kojima će vrlo često raspravljati s drugim prijateljicama. Već nakon završetka tinejdžerske dobi ženska prijateljstva više nemaju samo jednu osnovu. Stoga ne trebate osjećati grižnju savjest zbog toga što na putovanje ne zovete sve prijateljice koje poznajete. Ali, svakako bi trebale imati pet prijateljica koje će biti idealno društvo za različite životne situacije.

1. Prijateljica za pružanje podrške
Njezina omiljena riječ je: da, naravno! Kada bi joj saopćili da napuštate fantastično plaćen posao kako bi pokrenuli utočište za izgubljene životinje, stopostotno bi vas podržala. Nikada vas neće osuđivati i opomenuti primjedbom možda to i nije toliko pametno. Ako ste nesigurni, ovakva je družica više nego dobrodošla osoba za podizanje samopouzdanja.

2. Prijateljica za putovanja

Nemojte biti razočarani ukoliko ljetovanje s prijateljicom iz djetinjstva, s osobom koju znate cijeli život, ostane u sjećanju kao jedno od najgorih. Putovanje je vrlo posebna situacija u kojoj ne reagiraju svi jednako. Kada u špici sezone saznate da ipak nemate sobu koju ste rezervirali, a u cijelom Hvaru praznog kreveta niti za lijek, pored sebe želite imati opuštenu i fleksibilnu ženu. Ona će jednako moći uživati u tišini kao i u neophodnoj rundi tračanja.

3. Prijateljica koja uvijek govori istinu

Kada se uvjerite da vas prijateljica ne spušta na zemlju, i to onako žestoko, zbog toga što je zlobna ili ljubomorna, svakako je zadržite u svojem životu. Nije uvijek lako slušati istinu bez vela samozavaravanja ispred očiju, ali dobronamjerno seciranje vaših pogrešaka i posljedica s kojima se morate susresti i te kako je vrijedno ovakvog prijateljstva.

4. Prijateljica za izlaske

Možda se znate površno, možda se ne slažete u većini životnih stavova, ali kada zajedno izađete fantastično se provedete. Spontano druženje koje završi sjajnom zabavom zaista se ne mora temeljiti na poznavanju obiteljskog stabla i omiljenog jela vaše party prijateljice.

5. Potpuno drugačija prijateljica
Deset godina mlađa, petnaest godina starija, neusporedivo bogatija ili siromašnija, to je osoba uz koju ćete otkriti neki novi dio sebe za koji niste niti znali da ga imate. Takva će osoba unijeti novu perspektivu u vaš svijet i potaknuti vas da ga i sami obogatite.

Imate li ih vi?

No comments:

Za mame i buduce mame