Friday, May 23, 2008

Resite se bubuljica sa ledja

(Izvor Kurir)

Iako leti obično sve žene vole da nose majice koje su otpozadi dosta otvorene, nekima je to ipak predstavlja bolnu tačku jer im često izbijaju bubuljice na leđima. Poslušajte savete nekih iskusnih dermatologa i videćete da ih se možete brzo rešiti.

Bubuljice se pojavljuju zato što je gornja polovina leđa prepuna lojnih žlezda i zbog toga što znojenje, koje je, naravno, pojačano po toplom vremenu, dovodi do začepljenja pora. Stručnjaci savetuju da se izbegava uska odeća i ona napravljena od poliestera jer ona zadržava toplotu i vlagu koje iritiraju kožu.
n Leđa će vam izgledati još gore ako se naslanjate na veštačke materijale, pa bi bilo pametno da na stolicu u kancelariji kao i na sedište u automobilu postavite neki jastuk ili presvlaku.

U apoteci ili parfimeriji nabavite neki proizvod koji sadrži benzol-peroksid i pre odlaska na spavanje nanosite ga direktno na bubuljice. On će ih isušiti i uništiti bakterije.
Dermatolozi savetuju da se izbegava tuširajte vrelom vodom, a za čišćenje pora preporučuju pranje leđa sapunom u kom ima salicilne kiseline.

No comments:

Za mame i buduce mame