Thursday, May 29, 2008

Podela u odnosu na položaj implanta

(Ors)
Ova podela se odnosi na položaj implanta u odnosu na veliki grudni mišić, tj. da li se implant plasira iznad ili ispod mišića.

Implant položen iznad mišića
Kod ove procedure implant se plasira iznad velikog grudnog mišića a neposredno ispod kože i mlečne žlezde. Da bi se implant plasirao u nadmišićni položaj može se pristupiti incizijom kroz sva tri poznata pristupna mesta a to su: u žljebu ispod dojke, u vidu polukruga oko bradavice i u pazušnoj jami. Dužina incizije a time i ožiljka je između 3 do 5 cm u zavisnosti od veličine implanta.

Implant položen ispod mišića
Kod ove procedure implant se plasira ispod velikog grudnog mišića a neposredno iznad rebarnog luka. Da bi se implant plasirao u podmišićni položaj može se pristupiti incizijom kroz dva poznata pristupna mesta a to su: u žljebu ispod dojke i u pazušnoj jami. Dužina incizije a time i ožiljka je između 3 do 5 cm u zavisnosti od veličine implanta.

Obe tehnike (nadmišićna i podmišićna) mogu se koristiti u svim indikacionim grupama, s tim da će plastični hirurg predložiti jednu od njih, sagledavajući problem (veličinu i položaj dojki, skladnost dojki sa figurom, kvalitet kože, položaj bradavica, količinu masnog i žlezdanog tkiva i životnu dob dame) i imajući u vidu izraženu želju pacijentkinje.

No comments:

Za mame i buduce mame