Wednesday, May 21, 2008

Šta to krije Victorias Secret?



"Jedina tajna koju krije Victoria's Secret je krađa patentiranog dizajna brushaltera sa podesivim bretelama", tvrdi Katarina Plev, Njujorčanka koja je podnela tužbu sudu na Menhetnu protiv modne kuće čuvene po seksi modelima donjeg veša.

Katarina Plev je krađu otkrila videvši reklamu za sporni model brushaltera.

"To je moj patent, ja sam ga dizajnirala. Imala sam ugovoren sastanak sa timom Victoria's Secreta na kojem je trebalo da razgovaramo o modelu koji sam osmislila", kaže ona.



Katarina Plev objašnjava da je na ideju o brushalteru sa maksimalno prilagodljivim bretelama došla kada je za krštenje svoje dece želela da obuče jednu od omiljenih haljina, ali nije mogla da pronađe odgovarajući brushalter.

"Ne podnosim bretele koje vire! I sigurna sam da sve žene ovog sveta dele moje mišljenje, pa ipak, leti nemate izbora, i dešava se da obučem top koji mi se dopada iako se bretele brushaltera vide", kaže Katarina, dodajući da je zbog toga osmislila brushalter sa bretelama koje mogu da se podese tako da odgovaraju svakoj odevnoj kombinaciji.

Za izradu prototipa i patentiranje svog dizajna potrošila je 12.000 dolara, a zatim je zakazala sastanke sa predstavnicima najpoznatijih kompanija koje se bave proizvodnjom ženskog veša i ponudila im poslovnu saradnju. Tako je stigla i do Victoria's Secreta, i, da bi zakazala sastanak, jednom od šefova je mailom poslala kopiju svog nacrta.

Sastanak nikada nije održan, a godinu dana kasnije Katarina Plev je u izlogu prodavnice Victoria's Secreta ugledala model brushaltera koji je osmislila, pod nazivom "VS-Bra".

Uprava Victoria's Secreta odbacila je optužbe, iako Katarina Plev ima dokaz da je svoj dizajn registrovala u Zavodu za patente pod brojem 6.722.362, tako da ostaje da se vidi kako će u ovom slučaju presuditi sudije sa Menhetna.

(MONDO)

No comments:

Za mame i buduce mame