Friday, May 23, 2008

Sta muskarce najvise nervira kod zena...

(Izvor Gradjanski list)

Muškarci vole žene. Vole kako izgledaju, vole njihov miris, kako hodaju, pričaju i kako se smeju. Iako ih vole i ne mogu bez njih, u nekim situacijama žene su im zaista nepodnošljive. Živcira ih što su previše emocionalne, ljubomorne, što kritikuju druge žene, ali i što se predugo spremaju za izlazak ili do besvesti kupuju. Otkrivamo kada, zašto i kako im žene najviše dižu pritisak:

Kritikuju druge žene – Mnoge, ako ne i sve žene, sklone su kritikovanju zgodnih suparnica. Na meti su im devojke koje susreću na ulici ili pak glumice i pevačice kojima zdušno traže mane. Komentarisaće kako Kejt Hadson ima male grudi, Andželina Džoli žilave ruke, Bijonse veliku stražnjicu. U stvari, njima je veoma teško da priznaju kako su sve one – zgodne. Zbog tih komentara u očima muškaraca ispadaju nesigurne i smešne, pa bi ipak bilo bolje da se suzdrže od ocenjivanja.

Stalno nešto sumnjaju i ljubomorne su – Ovo se posebno odnosi na novopečene ljubavnike. Ako muškarac samo spomene kako je neka žena zgodna ili se okrene za drugom ženom, verovatno mu ne gine predavanje ili celodnevna ljutnja.

Previše su zahtevne – Ženska potreba za maženjem i nežnošću zaista zna da pređe svaku granicu. U svojim partnerima traže moralnu, emocionalnu i mentalnu podršku. Iako se svim silama trude da pokažu kako su nezavisne i samostalne, s druge strane očajnički trebaju stalnu potvrdu da su voljene. To je ponekad stvarno naporno.

Razgovaraju u šiframa – Muškarci razgovaraju jasno, bez teoretisanja i šifri. Žene ne. One vole da pričaju i mogu pričati satima. Stalno postavljaju pitanja na koja, zapravo, nema pravog odgovora. Visoko na listi pitanja koja nerviraju muškarce svakako je: "O čemu razmišljaš?". Ovo pitanje žene bi trebalo da postave jedino ako su spremne da razgovaraju o seksu, sportu i automobilima. O tome, naime, većina muškaraca uglavnom razmišlja.

Preterano su emotivne – Potoci suza i plakanje na svaku i najmanju emotivnu scenu muškarcima je nepotrebna drama. Pogotovo ako tada moraju da budu rame za plakanje ili, ne daj bože, još moraju i da ih teše. Muškarci, jednostavno, ne znaju kako da im pomognu u takvim situacijama. Ukoliko trebaju sažaljenje i utehu, ženama bi bilo bolje da se obrate prijateljicama.

Opsesivno obilaze radnje i kupuju – Žene mogu satima da šetaju po šoping centrima, besomučno se presvlače i isprobavaju raznorazne kombinacije odeće. Muškarci su zbog toga, ako ih njihove lepše polovine vuku za sobom, na rubu živaca. Naime, oni ionako veruju da žene imaju previše cipela, majica, pantalona i ostalih krpica. Čelična volja i želja za kupovinom koju njihove partnerke imaju za njih je naučna fantastika. U celodnevnu kupovinu žene bi svog dragog trebalo da povedu jedino ako žele da mu se za nešto osvete.

Koriste seks kao sredstvo kontrole – U večnoj borbi polova jedno od važnijih pitanja jeste ono ko nosi pantalone u vezi. Kako bi pobedile i pokazale ko kontroliše situaciju, žene se često koriste seksom, bilo da ga uskraćuju ili pomoću njega pokušavaju nešto da dobiju. Ova igra muškarcima se definitivno ne sviđa jer nikako ne vole kada se žene poigravaju jednom od osnovnih ljudskih potreba, za njih najvažnijom.

Stalno kukaju zbog kilograma i započinju nove dijete – Većina žena stalno kuka kako im je guza ogromna, kako im se struk pretvorio u gomilu sala, a onda se bace na tamanjenje kolača. Naravno, svakog ponedeljka isprobavaju nove režime ishrane i pokušavaju da žive "u zoni", na mesnoj dijeti ili na čorbicama. Muškarci pak vole da preduzmu konkretne korake, pa im teoretizovanje i neprestano pričanje o dijetama idu na nerve.

Daju smernice i kritikuju tokom vožnje – Žene koje ne mogu da se suzdrže od komentarisanja partnerove vožnje spadaju u kategoriju onih koje im definitivno dižu pritisak. Zbog upozoravanja da propusti pešake, prestane s psovkama ili uspori, on samo počinje da "kuva" u sebi, a ako je vožnja još i duga – svađa ne gine. Njega u tom trenutku samo teši sanjarija kako bi bilo super da je izbaci iz automobila, ali na taj korak se, srećom, mnogi ipak neće odlučiti.

Traže dodatna objašnjenja – Za muškarce su "da" i "ne" sasvim uobičajeni odgovori, te su suvišna sva dodatna objašnjenja.

Pričaju dok muškarci gledaju televiziju – Žene su sklone brbljanju dok njihov dragi gleda televiziju. Ona se svim silama trudi da privuče njegovu pažnju, a on razmišlja zašto njegova draga jednostavno ne začepi i pričeka reklame, pa mu onda ispriča tu važnu anegdotu s posla.

No comments:

Za mame i buduce mame