Monday, August 18, 2008

Za koliko si spremna?


U Velikoj Britaniji je nedavno sprovedeno istraživanje koje odgovara na pitanje "koliko vam je vremena potrebno da se spremite", a odgovor je glasio 3.264 sati!

Ispitivanje je naravno rađeno sa pripadnicama lepšeg pola, i rezultat govori da većina žena potroši 136 dana u životu samo na spremanje za večernji izlazak. Kako kažu naučnici, to je dovoljno vremena da "astronaut doleti do Meseca i nazad...22 puta"!






Oblačenje i šminkanje žene širom planete "košta" 3.264 sata života, dok muškarci troše daleko manje vremena - samo trećinu - oko 1.090 sati.

Istraživanje koje je sprovedeno na hiljadu žena, pokazalo je da 67 odsto žena smatra da je "lickanje" pred izlazak naporna rutina, a samo trećina u svemu tome zaista uživa.

"Pola sata na frizuru, pola sata za šminkanje, 15 minuta za lakiranje noktiju, pa tek onda biranje odeće...ali uživam u tome. To mi je najlepši deo dana", rekla je jedna od ispitanica.

Razlog ovolikog ulaganja truda, energije i, naravno, vremena u savršen izgled, suprotno uvreženom mišljenju, ne leži u potrebi da se dame dopadnu muškarcima, već da izgledaju sjajno u očima drugih žena!

(MONDO)

No comments:

Za mame i buduce mame