Monday, August 25, 2008

Kako zaustaviti tragove vremena

Otkrivamo vam kozmetičke „saveznike” lepšeg i zdravijeg izgleda i podsećamo na najvažniji eliksir mladosti – vodu

Ostati što duže mlada i lepa – o tome sanjaju sve žene sveta. Međutim, kako vreme prolazi, koža bledi, kosa sedi, a bora je sve više. Mali saveti o tome kako se „skidaju godine” prenose se s kolena na koleno, ali mnoge dame greše pokušavajući da prve znake starenja prikriju jakom šminkom. Iza boja na licu ne treba se skrivati, već ih treba iskoristiti da se istakne lepota zrelih godina.

Proverite da li boja podloge za šminku i dalje odgovara boji vaše kože. Ako vam je ten postao svetliji, promenite i nijansu pudera. Diskretno našminkano lice izgledaće mlađe. Ukoliko vam je lice čisto, bez tamnih pega, puder možete zameniti toniranom hidratantnom kremom.

Koža vremenom gubi vlagu, koju valja nadoknaditi kvalitetnim hidratantnim kremama, ali treba piti i dovoljno vode. Prilikom biranja kreme posle navršene tridesete ili četrdesete godine trebalo bi imati u vidu da vam verovatno neće odgovarati ona koju ste ranije koristili. Ako vam se čini da vam je koža masna ili ste primetili da je ispucala, potražite drugo sredstvo za njenu negu. Trud će se sigurno isplatiti: jedra koža učiniće da izgledate mlađe.

Boja ruža za usne može mnogo na utiče na izgled lica. Ako želite da izgledate mlađi nego što jeste, zaboravite na sve nijanse braon boje. Pola sate pre nanošenja ruža, usne namažite balzamom koji će im vratiti vlagu. Oko njihovih ivica nanesite puder, kako biste sprečili razlivanje boje kroz sitne bore.

Obrve vremenom usporavaju rast. Budite oprezni pri čupanju, pošto se greške teže popravljaju nego u tinejdžerskim godinama, a iscrtane obrve daće vam izgled karikature. Izbegavajte sjajne senke za oči, jer one naglašavaju svaku nepravilnost na kapcima. Senke kremaste teksture sakriće bore i učiniti da koža izgleda svežije. Obavezno se dobro naspavajte. Kolutovi i kese ispod očiju i koža opuštena od umora dodaju godine i umanjuju lepotu.

Izbelite zube. Kada sa njih skinete naslage vremena nastale od kafe, čaja, vina i cigareta, vaš biserni osmeh učiniće da izgledate bar nekoliko godina mlađe.

Uvucite stomak i hodajte uspravno. Ne samo što ćete izgledati vitkiji i mlađi, već će se i vaše samopouzdanje popraviti.

No comments:

Za mame i buduce mame