Monday, August 25, 2008

Vratite se u formu

Kada dođete s godišnjeg odmora, priuštite licu i telu dodatnu negu kako biste kožu što pre vratili u normalno stanje

Boravak na vazduhu i sunčevi zraci koži sigurno gode, ali istovremeno izlaganje suncu i morskoj vodi izaziva svojevrstan stres. Dobro je poznata izreka da „koža sve pamti“, pa je zato uvek treba paziti i negovati kako bi nam uzvratila svojim najboljim izdanjem.

Nemojte dozvoliti da sunčanje uzme danak i učini vašu kožu dehidriranom!

Lice

Koži treba puno, puno vlage. Čak i masna koža može da dehidrira pod uticajem sunca i vetra, ali i zbog dugotrajnog boravka u klimatizovanom prostoru. Tokom leta dnevna nega trebalo bi da bude što laganija, bez obzira na tip kože, što znači da se treba kloniti teških masnih krema, na koje će koža vrlo verovatno reagovati neželjenim miteserima. Zato su idealno rešenje hidratantne kreme. Kako biste koži dali preko potrebnu vlagu, dobro ju je tokom dana malo poprskati termalnom vodom u spreju. Jednom nedeljno dobro je na lice staviti i masku koja će kožu dodatno osvežiti i nahraniti.

Predeo oko očiju

Leto je idealno za nastajanje neželjenih borica oko očiju. Osim kvalitetnih sunčanih naočara, taj deo lica potrebno je svakog jutra i večeri dodatno vlažiti i nahraniti hidratantnim gelom ili kremom koji sadrže aloju ili krastavac.

Za sjajnu kosu

Suva, ispucala kosa bez sjaja i vlage i pojačano mašćenje temena česta su pojava nakon dugotrajnog izlaganju suncu i morskoj vodi. Kako biste kosu ponovo doveli u red, potrebno ju je dodatno nahraniti. To možete uz pomoć hranljivih pakovanja za kosu i silikonskih kapi u kombinaciji s dobrim šamponom. Dragocena pomoć je i čičkovo ili maslinovo ulje, a čim se vratite s mora, preporučujemo vam šišanje.

Suvi nokti

Na jakom suncu nokti brzo dehidriraju. Redovno nanošenje hranljivih ulja i krema povratiće im elastičnost i čvrstinu. Masirajte ruke uljem svako veče pre spavanja kako biste koži vratili vlagu i elastičnost, a noktima sjaj.

Grubi laktovi i ispucale pete

Ove delove tela inače odlikuje gruba i suva koža, a na kraju leta to je još izraženije. Rešenje su pilinzi kojima se odstranjuje mrtav sloj kože s laktova i redovno struganje peta, nakon čega se treba dobro namazati hranljivom kremom.

No comments:

Za mame i buduce mame