Friday, October 31, 2008

Bob frizura

(rts)

"Bob" frizura može biti elegantna, romantična i atraktivna. Svojim besprekornim geometrijskim oblikom oduvek je bila odraz stila pripadnica visoke klase, a danas je promovišu modne ikone poput Viktorije Bekam.

Većina ljudi, kad se spomene ova frizura, pomisli na ravnu sečenu kosu do visine brade, međutim, "paž" ima bezbroj varijacija, pa odgovara svakom licu.

Veoma je praktičan za održavanje, jer vam je kosa uvek oblikovana što je još jedan od razloga zašto biste odrezali svoju dugu i bujnu kosu i naravno ne žalili zbog toga.

Danas postoji više vrsta bob šišanja, pa tako imamo kratki "bob"/"paž"frizuru, koja je do visine uha, dugi "bob" do visine ramena i "pob" frizura sa šiškama izrazito kratka pozadi, nazvan po Viktoriji Bekam.

Kratki "bob", dugi "bob" i "pob"

Viktorija Bekam je na velika vrata uvela bob frizuru u svet mode, i otkako se ona pojavila sve se više zvezda može videti sa frizom koji nalikuje njenom.

Duge plave kose su se, radi bob frizure, s lakoćom odrekle brojne zvezde kako bi ispratile trend koji diktira gospođa Bekam.

Ukoliko biste i vi da se priključite tim zvezdama, jer vam se sviđa kratka asimetrična frizura budite oprezni i prvo isprobajte dužu verziju, do ispod uva i, poput Viktorije, postepeno je skraćujte.

Kratko, kraće, najkraće

Za Viktoriju Bekam nisu neobične promene frizura, koje traju još od devedesetih godina.

Tada je imala ravni paž, nakon čega je imala dugu talasastu kosu prošaranu svetlim pramenovima, a prošle godine je napravila pravu revoluciju kada se ošišala na asimetrični paž.

Ipak, uspela je još jednom šokirati javnost, kada se na Nedelji mode u Njujorku pojavila sa novom frizurom.

Viktorija je na reviji Mark Džejkobsa predstavila svoju izrazito kratku kosu, u Americi poznatu kao "Zvončica friz", i na taj način se pobrinula da svetla reflektora češće osvetljavaju nju, nego modele na pisti.

Obzirom da je njena prethodna frizura podstakla zvezde, kao što su Kejti Holms, Eva Longorija i Rijana, da odseku svoje duge uvojke, američki tabloidi već predviđaju da će "Zvončica" postati novi hit.

Viktorijin novi trend mogu slediti i muškarci, a kao prvi muški sledbenik već se izdvojio, naravno, njen muž Dejvid Bekam.

No comments:

Za mame i buduce mame