Sunday, October 19, 2008

Kostim koji upozorava da su jaki štetni UV zraci


Dvodelni kupaći kostim „sma-rtsuit“ (pametno odelo), kanadske firme „Solestrom“ upozorava onog ko ga nosi da su štetni ultravioletni zraci postali previše jaki za sunčanje.

Kostim je povezan ukrasnim tračicama koje menjaju boju i postaju tamnije kada UV zraci postanu previše jaki i štetni. Kada tračice postanu tamnoljubičaste vreme je da se potraži hladovina.
Traka tako menja boju da pokazuje različite nivoe UV zračenja, savetujući onog ko nosi bikini u kom trenutku treba da nanese kremu i kog faktora. Inače, 0–2 je nizak nivo zračenja, 3–5 srednji, 6–7 visok, 8–10 veoma visok i od 11 naviše – ekstremno visok.
– Shvatili smo da su kupci postali mnogo obazriviji u strahu od šte-tnih posledica sunčanja, ali potražnja za bikinijima je u isto vreme svakim da danom sve veća – kažu proizvođači „pametnog kostima“ iz kanadske firme „Solestrom“.
Kupaći ko-stim koji upozorava na jake UV zrake košta 100 dolara i pravi se u svim veličinama. „Radi“ čak i kad je oblačno, kada ljudi nisu ni svesni jačine štetnih zraka.

No comments:

Za mame i buduce mame