Sunday, September 7, 2008

Makrolane, eliksir mladosti?

(Zena)

Hijaluronska kiselina oblikuje tijelo po željenoj mjeri, bez proteza ili boravka u bolnici

Čini se spasonosna kiselina (hijaluronska kiselina - Acide hyaluronique), koju na prirodan način proizvodi ljudski organizam, smatrana je najnovijim, čarobnim eliksirom mladosti. Ubrizgava se u grudi, stražnjicu i nožne listove, pa im odmah podari savršen oblik i izgled. Od sada će se estetski i plastični kirurzi manje umarati, a pacijentice biti lijepe i privlačne bez operacija.

Poput proizvoda iz snova, novi žele Macrolane oblikuje tijelo po željenoj mjeri, bez proteza ili boravka u bolnici. Što je najznačajnije, za primjenu se ne upotrebljava opća, nego lokalna anestezija. Pacijentica napusti liječničku ordinaciju sat vremena nakon inekcije. Tri dana kasnije, može se vratiti na posao.

Napravljen u francuskoj u biotehničkoj tvrtki "Q-Med", preparat prvenstveno služi za brže nestajanje ožiljaka ili posljedica neuspjelih liposukcija. Prozirni žele, nedavno promoviran u Parizu, dobio je europsku dozvolu za povećanje grudi. U organizam se unosi zaokrugljenom iglom, u salo iznad mišića! Pošto je biogradirajući, zahtijeva nekoliko inekcija u razmaku od 12, odnosno 18 mjeseci.

Po tvrdnjama estetskog kirurga Isabelle Sarfati, iz pariškog Instituta za grudi /L'Institut du sein/, već je osposobljeno dvadesetak mladih liječnika za primjenu želea. Postignut je napredak u načinu upotrebe jer se Macrolane, posebnim procesom lako uklanja iz organizma, a željena količina se, odmah, ravnomjerno rasporedi. Liječnica, koja se usavršila za kirurgiju dojke nakon raka, pozdravila je efikasnost lijeka:n"Macrolane dozvoljava poboljšanje rekonstrukcije tkiva, nakon djelomičnog ili potpunog odstranjenja dojke. Operirana pacijentica može nositi dekoltirane haljine, što je ranije bilo nezamislivo! Samo, postoji značajna nepoznanica: proučavanja nisu pokazala popratna djelovanja želea. Teško je ustanoviti promjene na grudima i nogama, nakon unošenja, pa se mora pristupiti ultrazvučnom pregledu. Najveća prednost mu je što, trenutačno, nisu pronađeni pokazatelji mogućih oboljenja nakon upotrebe."

Međutim, novitet koji radikalno proljepšava vanjski izgled, jako je skup. Samo 10ml Macrolanea cijeni se 120 eura. Za povećanje jedne dojke, potrebno je od 180 do 200 ml želea, a 100 ml za jednu polovicu stražnjice. Znači 2.400 eura za cijelu operaciju. Tome se dodaje liječnička asistencija, koja dostiže cijenu od 500 do 2.500 eura. Ipak, 50 ml je dovoljno da grudi ponovno postanu dopadljive.

Dr. Patrick Trividic, kirurg i bavi se plastičnom kirurgijom, koji obavlja i funkciju šefa za usluge pariških bolnica, oduševljen je želeom, kojeg smatra čarobnim: "Rezultati su odlični", kaže, "Današnje bake mogu, ponovno izgledati kao nekad!"

Džana Mujadžić

No comments:

Za mame i buduce mame