Saturday, September 20, 2008

Magična seksepilnost

(Politika)

Uzak struk, akcentovan dekolte, gola leđa i ramena mame poglede muškaraca, koji teško mogu da odole izazovnoj figuri koju dočarava ovaj maleni komad odeće – magični korset. Francuzima možemo zahvaliti na ovom fantastičnom pronalasku koji budi u svakoj ženi seksepilnost koju poseduju neke svetske dive.

Korset ima veoma dugu tradiciju, žene ga nose od 15. veka, a i danas kao da je povratnički zakucao na velika vrata. Elegantan i prefinjen, kratak ili dug, korset pravi izazovnu siluetu, „uteže višak”, ističe grudi i u trenutku podiže samopouzdanje. To je ujedno i tajna njegovog dugog veka. Nema pravila koliko žena treba da ima godina da bi nosila korset. Prema nekim verovanjima, on ima magiju da u ženi probudi dominantnost koja privlači muškarce i podstiče njihovu želju da se tajanstveno predaju njenim zapovestima.

Dokaz popularnosti ovog već neizbežnog dela odeće u vašem ormanu jeste i činjenica da će sledeće godine u Londonu biti otvorena izložba „Simply Madonna: Materials of the Girl“ na kojoj će biti izloženo više od 300 kostima koji su obeležili Madoninu karijeru. Bez sumnje, najveći hit ove originalne postavke biće čuveni korset sa špicastim grudnjakom koji je za Madonu kreirao čuveni kreator Žan-Pol Gotje.

No comments:

Za mame i buduce mame