Tuesday, February 12, 2008

Pitanja - II deo

MOGU LI DA LETIM ILI RONIM?

Mnoge žene sa silikonskim implantima bave se letenjem ili ronjenjem. Moguće je lagano širenje ili skupljanje implanta usled promene pritiska, što može rezultovati manjom količinom vazdušnih balončića unutar implanta. I sa implantima punjenim gelom ili salinom možete osetiti ili čuti zvuke tečnosti (tiho klokotanje).
To je sasvim u redu i samo
će se korigovati u toku 24-48h.

KADA PONOVO MOGU DA NOSIM GRUDNJAKE SA
ŽICOM?

Mnogi doktori tra
že od pacijentkinja da sačekaju 3 meseca pre nego što ponovo počnu da koriste grudnjake sa žicom. Vaše telo u tom periodu formira tkivo oko implanta čineći ga sastavnim elementom vašeg tela. Pritisak žice grudnjaka može dovesti do trajnog nepravilnog formiranja tkiva, odnosno do deformiteta. Ipak, s vremena na vreme, na kraći period, ovakav grudnjak se može koristiti bez ikakvih posledica.

DA LI
ĆE SE MOJE GRUDI KRETATI NORMALNO?

To zavisi od više faktora, kao što su tip implanta ili na
čin na koji ih vaše telo nosi. Većina žena koristi implante koji su mekani i fino se kreću, a manji broj odlučuje se za čvršće implante koji su podložniji inerciji pa se više kreću.

KOLIKO JE SILIKONSKI IMPLANT TE
ŽAK?

Te
žina implanta zavisi od veličine i punoće. Implant od 250cc punjen sa 250cc gela težak je oko 250g.

DA LI ĆU DOBITI STRIJE NA GRUDIMA?

Ugra
đivanje implanta može dovesti do strija na grudima, ali veoma retko.

KOJI JE EFEKAT PUŠENJA NA PROCES OPORAVKA OD OPERACIJE?

Pušenje uzrokuje skupljanje krvnih sudova, smanjuju
ći snabdevanje organizma krvlju i kiseonikom. To dovodi do usporenog zarastanja tkiva. Različiti doktori imaju različite stavove po pitanju prekida pušenja. Uglavnom su to pet nedelja pre do pet nedelja posle operacije. Vaš doktor će vas najbolje savetovati.


No comments:

Za mame i buduce mame