Monday, January 5, 2009

Sačuvajte lice od hladnoće

24sata.rs
Potrebno je samo pratiti pet osnovih mera za zaštitu...

Postoje trikovi pomoću kojih se možete osloboditi crvenog nosa, ispucalih usana, suvih obraza i popucalih kapilara.

Niske temperature i vetar mogu da izazovu velike neprijatnosti osetljivoj koži lica. Ipak, postoje trikovi pomoću kojih se možete osloboditi crvenog nosa, ispucalih usana, suvih obraza i popucalih kapilara. Potrebno je samo pratiti pet osnovih mera za zaštitu.

Pojačajte piling
U kući se greje, dok je napolju veoma hladno i koža zbog toga gubi prirodnu masnoću. Mnogi nanose više kreme nego što je potrebno, ali ovo ne mora uvek da reši problem suve kože. Ako je koža suva, gruba i zategnuta, to znači da imate naslage suve kože na površini. Najbolji način da se toga rešite jeste nežni piling.

Pažljivo sa kremom za ruke
Koristite li kremu za ruke, pazite da prilikom spavanja ne dotičete lice. Krema može dosta negativno da deluje na osetljivu kožu lica i izazove pojavu dosadnih bubuljica.

Izbegavajte gel
Koža se menja zavisno od godišnjeg doba, pa prema tome treba da se prilagodite prema njemu.
Krema može da bude masnija zimi, ali umesto gela za čišćenje koristite običnu kremu za čišćenje lica.

Obratite pažnju na vrat
Šalovi će vas zaštiti od hladnog vazduha, ali mogu da osuše ili iziritiraju kožu vrata. Zbog toga, potrudite se da jednom nedeljno na vrat nanesete hidratantnu kremu i napravite nežni piling.

Oprezno sa tonikom
Ukoliko idete na vežbe ili radite neki posao koji izaziva dodatno znojenje, nakon toga uvek operite lice, a posle tog koristite tonik bez alkohola i hranjivu kremu. So, koja izlazi na površinu znojenjem, lako sasušuje kožu i eto problema.

No comments:

Za mame i buduce mame