Monday, November 3, 2008

Jogom do boljeg seksa i bržeg orgazma

Joga ubrzava cirkulaciju, opušta i puni telo energijom. Na osnovu toga seksolozi su je izabrali za najbolju aktivnost ako želite da poboljšate seksualni život.

- Nadaleko je poznat blagotvoran uticaj joge na seksualni život - tvrdi britanski stručnjak za seks i veze dr Ivon K. Fulbrajt.
Ona tvrdi da joga na devet načina može da poboljša seksualni život. Evo kako:
Oslobađanje od stresa
Vežbe disanja pomažu vam da dišete punim plućima, umanjuju osećaj anksioznosti i poboljšavaju cirkulaciju. Disanjem se možete osloboditi stresa, a kada se oslobodite stresa sve ostalo polako dolazi na svoje mesto, bolje se osećate, odmorniji ste.
Snažniji orgazmi
Vežbanjem joge imate bolju kontrolu nad svojim mišićima, a i orgazmima. Primenjujući tehnike koje koristite prilikom vežbanja za vreme seksa vaš vrhunac možete produžiti i povećati.
Poboljšana energija
Biti u kondiciji, fizički aktivan, učiti metode opuštanja i oslobađanja od stresa putem disanja i pri tom se zabavljati, koraci su do odlične energije, a sve zahvaljujući jogi. Joga osnažuje i dok se brinete o sebi, brinete i o svom seksualnom životu. Bolja energija - veća izdržljivost u krevetu.
Spoznaja i prihvatanje
Vežbanjem joge postajete svesniji svog tela i njegovih mogućnosti i granica. U isto vreme razvijate fleksibilnost, koordinaciju, ravnotežu, fizičku i psihičku snagu... sve ono što će vam biti od pomoći i prilikom vođenje ljubavi. S jogom ste graciozniji i samopouzdaniji, znate koje su vaše mogućnosti i prihvatate ih.
Bolja kondicija
Kontinuiranim vežbanjem dovodite telo u bolju formu i kondiciju, i ubrzavate metabolizam. Formira se mišićna masa, prokrvljenost je bolja i to vam daje uvid u sasvim novo telesno stanje kojim ćete zasigurno biti zadovoljni. A bolja kondicija je i dodatni plus u krevetu.
Nove poze u seksu
S obzirom da kroz jogu vežbate rad mišića, telo postaje gipkije s većim mogućnostima za isprobavanje nekih novih poza za još bolji užitak. Konačno ćete moći da isprobate neke egzotičnije poze koje pre niste mogli.
Bolji osećaj za predigru
Joga nas podseća na to da je telo potrebno dobro pripremiti kako bi nas ono nagradilo time da se osećamo dobro. Isto je tako i sa seksom. Što je predigra bolja i zadovoljstvo će biti veće.
Napredak u vezi
Parovi koji zajedno vežbaju jogu uče kako da usklade disanje i pokrete. Vežbaju na sinhronizovanju protoka energije kao i na zajedničkom istraživanju seksualnog potencijala i kreativnosti.
Erotski sjaj
Joga nudi nove poglede na život. Osećaćete se sve bolje i bolje. Zablistaćete u svakom pogledu, tako i erotskom. A sve je to uzrok boljeg razumevanja i povezivanja vašeg uma i tela. S jogom samopouzdanje raste i oslobađa se seksualna energija.

No comments:

Za mame i buduce mame